Chci se na to zeptat!
Pokud jde o proveditelnost a správnost tohoto přístupu.
Vyzkoušel jsem postup uvedený ve videu a zde je uvedeno, jak jsem to udělal. Nevím, proč konečný výstup neodpovídá množství ve videu.
Nejprve použijte IPA 100ml+H2O 50ml+P2NP 10g. Po zahřátí a rozpuštění nechte vychladnout, dokud se neobjeví krystalky.
Připravte si 12g hliníkových vloček + 2g HgCL2 (protože nemohu sehnat dusičnan rtuťnatý a mohu použít pouze chlorid rtuťnatý k výrobě hliníkového amalgámu), dejte to do baňky a reagujte asi 30 až 40 minut a připojte trubičku s kondenzátorem.
Ochlazený a vykrystalizovaný P2NP se snadno přidá do 50 ml ledové kyseliny octové a zahřeje se, aby se rozpustil.
Z hliníkových vloček se odstraní šedá špinavá voda a dvakrát se promyjí čistou vodou.
Poté přidejte roztok P2NP do hliníkové baňky (v této době bude probíhat velké množství reakce a teplota rychle stoupne. K ochlazení teploty použijte studenou lázeň a během procesu baňkou pravidelně třepejte). Reakční proces trvá asi 30 ~ 40 minut.
Vyjměte roztok z baňky a zůstane šedá kapalina a malé množství hliníkových vloček.
Předtím připravte 50 g roztoku NaOH + 70 ml H2O, přidejte roztok hydroxidu sodného do šedé kapaliny, aby pH kapaliny dosáhlo hodnoty 11.
Reakce trvá asi 30 minut
Objeví se žlutá kapalina. Tuto kapalinu vyjměte (šedá látka se neoddělí) a dejte ji na 1 hodinu do chladničky.
Po zchlazení přidejte tuto světle žlutou kapalinu k IPA v poměru 1:1 a promíchejte.
Přidejte koncentrovanou kyselinu sírovou a nakapejte malé množství. V tomto okamžiku se objeví bílé předměty, takže kapalina bude vypadat jako mléčně bílá se sedimentem.
Upravte pH na 5,5
Po 24 hodinách chlazení kapalinu přefiltrujte a bílý produkt vysušte (je produkt v tomto okamžiku správný? A požadovaná konečná P2P).
U této části je můj konečný produkt pouze asi 1~2 g, což se mi nezdá správné.
Usilovně jsem se snažil najít odpověď, ale stále jsem se nedobral správné představy. Mohli byste mi prosím dát nějaký správný návod?
Jaké faktory ovlivňují výtěžnost (konečný produkt na videu se zdá být mnohem větší než počet mých pokusů).
Uvítám, když mi poradí lidé, kteří s touto metodou uspěli a výtěžnost se pohybuje kolem 70~80 %.
prosím
Z hliníkové fólie a hliníkových vloček se vyrobí hliníkový amalgám a poté se přidá roztok hydroxidu sodného. Proč je hliníková vločka mírně nažloutlá kapalina, ale hliníková fólie je bílá kapalina?
Hliníková fólie, kterou používám, je domácí hliníková fólie používaná v kuchyni. Lze ji použít?