Safrol ve skutečnosti není rostlina. Je to organická sloučenina, která se v různém množství vyskytuje v řadě rostlin. Přesná metoda použitá k extrakci safrolu závisí na zdroji.
V USA roste strom Sassafras (Sassafras albidum) přirozeně přibližně od poloviny Texasu až po východní pobřeží. K extrakci oleje z kůry kořene Sassafrasu se používá destilace vodní parou a obsah safrolu se pohybuje kolem 75-85 %. Také jsem četl, že kořen Sassafrasu je zdrojem chuti kořenového piva. Název "ROOT beer" teď dává mnohem větší smysl!
Safrol obsahuje spousta různých rostlin, včetně muškátového oříšku a černého pepře, ale jen málo z nich ho obsahuje tolik, aby to mělo význam. Zdrojové rostliny, které se podle mého názoru používají nejčastěji, jsou:
- Cinnamomum Burmannii pochází z Číny a jeho výtěžnost je asi 95 % Safrolu.
- Ocotea odorifera pochází z Brazílie a její výtěžnost je asi 90 % safrolu.
- Sassafras albidum pochází z USA a dává asi 85 % safrolu.
V závislosti na tom, čeho chcete dosáhnout, nemusí být pěstování rostlin a jejich lisování pro získání oleje tou nejlepší cestou. Je to spousta práce pro něco, co si můžete koupit online. Slyšel jsem, že lidé říkají, že je těžké sehnat sasafrasový olej, ale tam, kde žiji, je snadno dostupný v obchodech, včetně Walmartu. Také jsem ho viděla prodávat na Amazonu, Ebayi a Etsy.
Nejsem chemik, mám problém osladit si Kool-Aid, ale viděla jsem přinejmenším pár způsobů, jak ten nově získaný Sassafrasový olej proměnit v nějaký slavný Safrole .
Metoda, která mi přišla nejjednodušší, pochází z archivů Hive. Jejich postup spočíval v tom, že před pokusem o extrakci safrolu se ze sasafrasového oleje vyčistily nečistoty. Po "vyprání" oleje Sassafras závisí přesný postup extrakce na tom, koho se ptáte, ale v podstatě se olej vloží do mrazáku a pak se odstraní krystalky Safrolu, jak se objeví.
William Dampier sepsal celý postup výroby MDMA počínaje Sassafrasovým olejem a jeho postup spočíval v destilaci Sassafrasového oleje. Podrobný popis je zde:
Fóra>Technologie a analýza syntézy>Amfetaminy (fenyletylaminy)>Kompletní syntéza MDMA ze Sassafrasového oleje pomocí Al/Hg