Četl jsem vlákno od Tora o p2p z bmk prášku a o tom, jak to dělá, což se zdá být docela jednoduché, přesto vidím, že mnoho lidí má stále problémy s tím, aby získali čirý olej a nebo získali kal.
Je Torův způsob 100% vyzkoušený a funkční? (Zdá se být solidní, takže jsem zmatený, proč mají lidé stále problémy a snaží se s tím hrát?
Zde je Torův synth
"Připravíme si 1 kg BMK.
vezmeme 5litrovou baňku s dvojitým hrdlem
přidáme 500 ml vroucí vody . začneme s míchadlem.
nyní pomalu přidejte 1 kg soli BMK. poté přidejte 1 litr kyseliny sulfonové. nyní připojte reflux a zahřejte obsah baňky na maximální teplotu. plus minus 130°c. použijte výkonný mixér.
Nechte vařit v refluxu po dobu 4 hodin.
odeberte horní vrstvu a přelijte ji do odměrky.
spodní vrstvu nechte vychladnout a uschovejte na příště. ( při tomto způsobu přípravy nemáme žádný chemický odpad )
Nyní převařte 1 litr vody a přidejte ji do odměrky. pomocí ručního mixéru vše promíchejte.
Po několika minutách míchání nechte odměrku vychladnout na pokojovou teplotu.
Odstraňte vrchní bílou vrstvu (jedná se o vodu a odpad, který nepotřebujeme).
spodní vrstva je P2P vyčištěná a připravená k použití.
PS: při tomto způsobu přípravy se nemusíme obávat, že by nám v P2P zůstala voda, protože voda váží méně než P2P."
Je Torův způsob 100% vyzkoušený a funkční? (Zdá se být solidní, takže jsem zmatený, proč mají lidé stále problémy a snaží se s tím hrát?
Zde je Torův synth
"Připravíme si 1 kg BMK.
vezmeme 5litrovou baňku s dvojitým hrdlem
přidáme 500 ml vroucí vody . začneme s míchadlem.
nyní pomalu přidejte 1 kg soli BMK. poté přidejte 1 litr kyseliny sulfonové. nyní připojte reflux a zahřejte obsah baňky na maximální teplotu. plus minus 130°c. použijte výkonný mixér.
Nechte vařit v refluxu po dobu 4 hodin.
odeberte horní vrstvu a přelijte ji do odměrky.
spodní vrstvu nechte vychladnout a uschovejte na příště. ( při tomto způsobu přípravy nemáme žádný chemický odpad )
Nyní převařte 1 litr vody a přidejte ji do odměrky. pomocí ručního mixéru vše promíchejte.
Po několika minutách míchání nechte odměrku vychladnout na pokojovou teplotu.
Odstraňte vrchní bílou vrstvu (jedná se o vodu a odpad, který nepotřebujeme).
spodní vrstva je P2P vyčištěná a připravená k použití.
PS: při tomto způsobu přípravy se nemusíme obávat, že by nám v P2P zůstala voda, protože voda váží méně než P2P."