Ahoj Pattone, tvá odpověď mě překvapila, protože jsem si myslel, že` doporučíš membránové čerpadlo, ale také mi připomněla problém, proč jsem opustil myšlenku použití vodních tryskových čerpadel. Zkoušel jsem si postavit několik různých verzí podle videa Nil Red, ale když bylo čerpadlo opravdu silné, docházelo k suckbacku, protože `venturiho adaptér` (nevím, jak se to správně jmenuje) nedokázal vodu předat a ta se pomalu hromadila uvnitř adaptéru a pak se dostávala do baňky. Asi by to šlo vyřešit jednocestným adaptérem, ale když jsem to zkoušel, čerpadlo přestalo vytvářet podtlak (jednocestný ventil mi pomohl jen s tím, že se mi do baňky nedostala voda). Možná znáte nějakou dobrou webovou stránku, která vysvětluje úskalí? Nebo mi jen řekněte, proč je to lepší než membránové vývěvy, aby mě to povzbudilo k dalšímu pokusu
.
Můj největší problém s většinou čerpadel je hlučnost, která omezuje dobu, kdy je mohu použít. Který typ je v tomto ohledu nejlepší? (Vím, že nejtišší by asi bylo jen připojit adaptér na vodovodní kohoutek, ale to by byl dost drahý několikahodinový provoz a taky ne zrovna šetrný k životnímu prostředí.