Víte, nikdy jsem se ani nezabýval myšlenkou mechaniky extrakce, ale vidím, že psilocin je velmi dobře rozpustný v ethanolu a sotva rozpustný ve vodě, takže se jedná o extrakci na bázi, použití alkoholu a zjevně by byla špatná volba extrakčního rozpouštědla (pro bázi), pak je tu psilocybin fosfátový ester, ten je rozpustný ve vodě, sotva rozpustný v ethanolu a podle několika spolehlivých zpráv je stabilní a tvoří krystaly.
Předpokládám, že fumerát nebo jiná kyselá sůl by byla rozpustná ve vodě a tvořila by také krystaly, což by byla extrakce "přímo na kyselinu ". Nutí vás to přemýšlet. Je zřejmé, že poté, co jste provedli dva tahy etanolem, byste chtěli buď neutralizovat fosfát, nebo provést extrakci vodou. Vždycky jsem při 3. tahu udělal extrakci vodou, a když to narazilo na alkohol, jak jsem je spojil, udělalo to kalný nevábný bahenní koktejl...
TADY JSEM JEDNOU narazil na VELKÝ HALÓN velkých smržů (v té době Gymnopilus spectacles, ale v poslední době se o tomto rodu udělalo hodně genetických prací, které jsem nečetl), kteří jsou aktivní v USA a modrají zeleně, ale evropský ekvivalent Gymnopilus junonius aktivní není. Každopádně jsem byl v té době chudý, ale Gymnopilus jsou notoricky hořké, takže jsem je sušil v dehydrátoru a udělal vodní extrakci na 45 gramů suché ( eq. Na 1 libru čerstvé), protože se uvádí, že nejsou příliš silné. První hodinu jsem se tam válel na gauči s pocitem, že mě po celém těle bodají žhavými šťouchadly, než jsem si udělal poctivý výlet rovnající se 3-4 gramům cubensisu. Byly to těžké časy. NESKUTEČNĚ mám o psilocybinových houbách více negativních příběhů než pozitivních. Zneužíval jsem je příliš často. Bral jsem si je v úterý, seděl doma, pil pivo a koukal na televizi. V prvním roce, kdy se mi dařilo houby pěstovat, jsem tripoval snad 75krát. Doporučuji šetřit si houby na zvláštní příležitosti, nanejvýš několikrát do roka.
Extrakce je rozhodně správná cesta. Přijde na řadu za 20 minut místo hodinového čekání. Houby mají vysoký obsah chitosanu, humrového pancíře. Který je těžko stravitelný a mohl by vám způsobit bolesti břicha nebo průjem, což je na nic, když jste na tripu. Nejíst plodnice (někdo říká sporokarpy) je skvělý plán. Hodně lidí zkoušelo kmeny P.cubensis, které se snadno pěstují, ale thr silnější dřevomilné druhy jsou mnohem tvrdší a chutnají hrozně. Je to jako jíst větvičky nasáklé kočičí močí. Musíte mít opravdu chuť, abyste zhltli pár gramů.