Ο νέος μου τρόπος έκανε κρύσταλλο τώρα είναι γαμημένο σκληρό και είναι πολύ δύσκολο να συντριβεί με πιστωτική κάρτα και είναι πραγματικά μεγάλο ✓
Τώρα μεγαλώνουν σε 1 μέρα.
ποιο είναι το νόημα των κρυστάλλων και να μην το αφήσουμε στην υδροχλωρική μορφή; Δεν νομίζω ότι ένας κρύσταλλος μπορεί να σνιφάρει.
Μπορείτε να μου το εξηγήσετε, σας ευχαριστώ!
Ακολουθεί μια φωτογραφία του 4MMC σε νερό που θερμαίνεται μέχρι κορεσμού στους 95 βαθμούς σε ένα δοχείο, και στη συνέχεια τοποθετείται σε ένα μονωμένο ψυγείο με βραστό νερό που προστίθεται ως λουτρό.
Το ψυγείο είναι κλειστό και σκεπασμένο με έναν υπνόσακο. Ανοίγει μετά από 24 ώρες.
Εφόσον το διάλυμα είναι καθαρό το αποτέλεσμα είναι κρύσταλλοι πλάτους 0,8-1,2cm.
Η μέθοδος σταδιακής ψύξης λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως όλες οι άλλες. Η διαλυτότητα του 4mmc σε χαμηλότερη θερμοκρασία μειώνεται και ο κρύσταλλος αρχίζει να αναπτύσσεται. Όσο πιο αργά αλλάζει η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερος γίνεται ο κρύσταλλος.
Ένα μειονέκτημα είναι ότι, ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της κρυστάλλωσης, κάποιο ποσοστό 4mmc παραμένει στο νερό. Επομένως, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται δύο διαλύτες.
Ένα μεγάλο ποσοστό νερού και ένα μικρότερο ποσοστό διαλύτη θα δημιουργήσει τέλειους κρυστάλλους και ο διαλύτης θα συγκρατήσει και θα αποθηκεύσει το υπόλοιπο προϊόν για μεταγενέστερη εκχύλιση.
Το μοτίβο περίθλασης ακτίνων Χ θα το έκανε πιο πειστικό (δεν έχω δει τέτοια 4MMC από το 2010, επομένως γνωρίζω ότι μπορούν να είναι ως τέτοια, αλλά ποτέ δεν τα απέκτησα προσωπικά). Υ.Γ. Δεν έχω καμία πραγματική ικανότητα στην ερμηνεία δεδομένων XRD...