Η σαφρόλη δεν είναι στην πραγματικότητα ένα φυτό. Είναι μια οργανική ένωση που βρίσκεται σε πολυάριθμα φυτά σε διαφορετικές ποσότητες. Η ακριβής μέθοδος που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή της σαφρόλης εξαρτάται από την πηγή.
Στις ΗΠΑ το δέντρο Sassafras (Sassafras albidum) αναπτύσσεται φυσικά από τα μέσα περίπου του Τέξας έως την ανατολική ακτή. Η απόσταξη με ατμό χρησιμοποιείται για την εξαγωγή του ελαίου Sassafras από το φλοιό της ρίζας και το έλαιο περιέχει κάπου 75-85% σαφρόλη. Διάβασα επίσης ότι από τη ρίζα Sassafras προέρχεται η γεύση της μπύρας ρίζας. Η ονομασία "ROOT beer" βγάζει πολύ περισσότερο νόημα τώρα!
Πολλά διαφορετικά φυτά περιέχουν σαφρόλη, συμπεριλαμβανομένου του μοσχοκάρυδου και του μαύρου πιπεριού, αλλά όχι πολλά περιέχουν αρκετή ώστε να έχουν σημασία. Τα φυτά πηγής που νομίζω ότι χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι τα εξής:
- Το Cinnamomum Burmannii προέρχεται από την Κίνα και η παραγωγή του είναι περίπου 95% σαφρόλη.
- Το Ocotea odorifera είναι ενδημικό της Βραζιλίας και αποδίδει περίπου 90% σαφρόλη.
- Το Sassafras albidum προέρχεται από τις ΗΠΑ και αποδίδει περίπου 85%.
Ανάλογα με το τι προσπαθείτε να πετύχετε, η καλλιέργεια των φυτών και η έκθλιψή τους για την παραγωγή ελαίου μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος. Αυτή είναι πολλή δουλειά για κάτι που μπορείτε να αγοράσετε στο διαδίκτυο. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι το λάδι Sassafras είναι δύσκολο να βρεθεί, αλλά εκεί που ζω είναι εύκολα διαθέσιμο στα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου του Walmart. Επίσης, το έχω δει προς πώληση στο Amazon, στο Ebay και στο Etsy.
Δεν είμαι χημικός, δυσκολεύομαι να γλυκάνω το Kool-Aid μου, αλλά έχω δει τουλάχιστον δύο τρόπους για να μετατρέψω αυτό το νεοαποκτηθέν λάδι Sassafras σε κάποιο ένδοξο Safrole .
Η μέθοδος που μου φάνηκε πιο εύκολη ήρθε από τα αρχεία της Κυψέλης. Η προσέγγισή τους ήταν να καθαρίσουν τις ακαθαρσίες από το έλαιο Sassafras πριν προσπαθήσουν να εξάγουν τη Σαφρόλη. Αφού "πλύθηκε" το έλαιο Sassafras, η ακριβής διαδικασία εκχύλισης εξαρτάται από το ποιον ρωτάτε, αλλά βασικά βάζετε το έλαιο σε έναν καταψύκτη και στη συνέχεια αφαιρείτε τους κρυστάλλους Safrole όπως εμφανίζονται.
Ο William Dampier έγραψε ολόκληρη τη διαδικασία για την παρασκευή MDMA ξεκινώντας από το έλαιο Sassafras, και η προσέγγισή του ήταν η απόσταξη του ελαίου Sassafras. Η λεπτομερής περιγραφή βρίσκεται εδώ:
Ολοκληρωμένη σύνθεση MDMA από το έλαιο Sassafras με Al/Hg.