έτσι σήμερα δεύτερη προσπάθεια.
Και πάλι προβλήματα με το p2np.
Όντως διαλύθηκε εντελώς , αλλά μετά αφού το άφησα σε θερμοκρασία δωματίου έγινε πάλι πολτός.
Πρόσθεσα το GAA, ανακάτεψα σε ζεστή πλάκα αλλά δεν είχε μεγάλη επιτυχία( το GAA έχει αηδιαστική μυρωδιά που είναι ακραία διεισδυτική και μένει πολύ )
Το αμάλγαμα ήταν καλό αλλά έκανα ένα μεγάλο λάθος! Μετά το ξέπλυμα έβαλα ένα στοπ στο ντενεκέ της φιάλης για να μπλοκάρω το οξυγόνο από αυτό ( έβαζα ένα αδιάβροχο
@Never to sleep , en άλλα γάντια), τότε έβαλα το στοπ έξω, η μαλακία σχεδόν εξερράγη! υψηλή πίεση και υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώθηκαν. ( δεν ήμουν σίγουρος να βάλω p2np μέσα μιας και ήταν εξαιρετικά καυτό), οπότε το έβαλα ένα δεύτερο σε κρύο υδατόλουτρο για να κρυώσει λίγο.
Στη συνέχεια πρόσθεσα το πολτώδες p2np αλλά όχι imediatly αλληλεπίδραση. μόνο μετά από εντατικό κούνημα η θερμοκρασία ανέβηκε, συνολικά ξόδεψα περίπου μια ώρα κούνημα για να το κάνω ζεστό για να κρυώσει, αν θα ήθελα ήμουν ακόμα κούνημα και ψύξη. ( πολύ αλουμίνιο έμεινε πίσω). υποθέτω ότι έχασα το σημείο που πρέπει να βάλω το p2np στο αμάλγαμα.
Πρόσθεσα το διάλυμα αλκί και το έδωσα "ένα ανακάτεμα", βίαιη αντίδραση ( πολλοί φυσαλίδες),
30min αργότερα: το ανώτερο στρώμα εξακολουθούσε να σχηματίζεται, οπότε ανακάτεψα 3 φορές.
Πήρα 3 κουβάδες, ( αγχώνομαι αν σκέφτομαι τον Hg).
Τώρα είμαι στην πιτζάμα μου και δεν θέλω να ρίξω μια ματιά ( ατμοί στην άνετη πιτζάμα μου, και στη συνέχεια να πάω για ύπνο με αυτό ....)
Ερωτήσεις:
-Είναι φυσιολογικό ότι η ακραία αύξηση της θερμοκρασίας ( από το αμάλγαμα);
-Αν πρόσθετα το p2np η θερμοκρασία θα ανέβαινε περισσότερο από την αλληλεπίδραση με το αμάλγαμα ? / ή αυτό δεν σχετίζεται με τη θερμότητα ? ( η προσθήκη του p2np)
- Εξακολουθώ να είμαι τόσο αγχωμένος για αυτούς τους ατμούς Hg. εισέπνευσα συνολικά 5 φορές το πολύ ( ατμός , ή στο δωμάτιο/κήπιο lol όπου οι ατμοί ήταν ακόμα παρόντες),
Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια νούμερα ή πληροφορίες για να με ηρεμήσει; ( Ξέρω, η μη χρήση Hg είναι το καλύτερο, αλλά δεν είναι μια επιλογή δεδομένου ότι ξόδεψα τόσα πολλά χρήματα σε αυτή τη ρύθμιση / μέθοδο ( έπρεπε να αγοράσω τα πάντα)
Στην υγειά σας