Mõistan teie muret seoses esemete asendamise kuludega. Ilmselt kandke tulevikus selle reaktsiooni tegemisel odavaid riideid.
Te ei ole täiesti perses. Teie kirjelduse kohaselt ei jätkunud kokkupuude pikema aja jooksul, nii et mul on kaks ideed, kuidas te võiksite üritada eemaldada suurema osa Hg-st oma kuumutusmantlist ja jätkata selle kasutamist.
Esiteks, vähem ohtlik viis lühiajaliselt oleks panna oma küttemantli väljas katuse alla (vihma korral päästab see teie mantli, kui H₂O satub sellesse, on see tehtud). Nagu soovitatud, ärge pange seda kuhugi millegi metallilise lähedusse. Ideaalis võtaksite küttemantli lahti, et võtta välja vaht, mis on sees, hajutage see plaadile või millelegi ja laske see niimoodi välja minna (veenduge, et vaht ei lenda tuule tõttu lmao). Kui sa jätad selle niimoodi umbes 14 päevaks oleks minu arvates suur osa Hg aurustub vahust ilma sind mürgitamata. Osa jääb paratamatult sinna kinni, aga see pole nii hullu, tõenäoliselt ei juhtu sinuga midagi erilist, kui sa sageli ventileerid ruumi, kus seda hoiustad. Ma väldiksin igal juhul selle paigutamist ruumi, kus on midagi poorset nagu vaip, muidu paned selle väga persse. Mantli demonteerimine on üsna lihtne. Nad on tegelikult palju lihtsama konstruktsiooniga kui inimesed oma välimuse järgi ette kujutavad. See sõltub nüüd sellest, milline küttekolde on teil, kuid enamasti on küttekolde korpus/kate kinnitatud vaid mõne kruviga. Võtke kruvikeeraja ja keerake need lahti. Nüüd kuulake tähelepanelikult! Enamik küttemantlitest sisaldab metalljuhtmeid, mis on pidevalt lühendatud vooluahela poolt, mis tavaliselt asub alumisel seadmel. Sõltuvalt tootjast võib see juhe olla väga lühike ja tugeva jõu rakendamine võib kinnitusplaadi küljest lahti rebida. Kui olete kruvid eemaldanud, liigutage seadet koos vahuga aeglaselt vooluahelast eemale, et hoida juhtmed paigaldatuna. Neid välja rebides on neid väga valus tagasi paigaldada. See annab teile piisavalt ruumi, et eemaldada vaht seestpoolt. Jällegi tehke seda aeglaselt, võtke vahust väikesed tükid välja, et mitte häirida juhtmeid. Kui olete vaht eemaldanud, võite selle ülejäänud küttemantlist eraldi panna ja lasta sellel aurust välja õhutada. Mantli uuesti kokkupanek on täpselt sama. Te lihtsalt panete vahtkatte tagasi sisse ja kinnitate kõik kruvidega. ÄRGE PESKE VAHU MINGI VEDELIGA, see rikub selle ära ja muudab selle kleepuvaks. Laske sellel lihtsalt kuivalt välja tuulutada.
Teine võimalus, mis on ohtlikum, kuid ei nõua mantli lahtivõtmist, on lihtsalt panna see õue ja kuumutada seda umbes 120 °C-ni. Ärge laske temperatuuril palju kõrgemale tõusta, sest muidu võib vahu sisse sublimeerunud elavhõbedanitraat muutuda elavhõbeda metalliks, mis halvendab olukorda. Laske sellel niimoodi umbes 3 päeva töötada, on minu arvates (tehke seda väljas kuuma Hg auru puhul on see naeruväärselt ohtlik).
Mis tahes meetodiga eemaldatakse tõenäoliselt suurem osa Hg-aurust vahust. Samuti kui paned selle õue, pane see kuskile kaugemale, kus sa algselt reaktsiooni jooksutasid, muidu võid seda veelgi saastata.
Mina isiklikult vahetaksin mantli täielikult välja, kuid ma saan aru, et see ei pruugi olla kõigi jaoks võimalus.
Mul on hea meel kuulda, et te kannate selle reaktsiooni tegemisel hingamisaparaati.
Mis puudutab mantlit, kui te ei taha seda ära visata, siis ma laseksin sellel ka umbes 14 päeva õues tuulutada. See peaks eemaldama suurema osa jaki sisse jäänud Hg-st. Mitte kõik, kuid peaks olema korras.
Mis puutub teie garaaži, siis käige see sageli mõnda aega väljas ja aur peaks jälle enamasti eemalduma. Te ei pea selle tõttu õnneks teise kohta kolima.
Lõpuks seoses tagasivoolukondensaatori kasutamisega. Osa auru väljub ikkagi, eriti kui ei kasutata väga külma H₂O. Laboratooriumid lahendavad selle, et aur juhitakse väljapoole või suletud ruumi, mis sisaldab aktiivsütt. Teie poolt vaadatud videos olev mees on kahjuks idioot, kes arvab, et see päästab teda maagiliselt sellest. Ma ei ütle, et see ei aita, lihtsalt see ei ole täiuslik.
Inimesed on Hg kasutamisel hoolimatud, kuid ainult seni, kuni nad kannatavad negatiivsete tervisemõjude all. Pidage meeles, et see bioakumuleerub loooooong aega. Kui see satub teie vereringesse, on tal võime ületada vere-aju barjääri, sisenedes teie ajju, kus see võib kinni jääda teie neuronitesse, mis on kõrge rasvasisaldusega. Kuna Hg on väga liphofiilne, käitub ta nagu õli ja koguneb keha rasvkoes. Hg poolväärtusaeg (see tähendab, kui kaua kulub pool sellest kadumiseks) vereringes on umbes 1-2 kuud ja see varieerub inimeseti. Kõige ohtlikum on see, mis jääb ajusse kinni. Hg poolväärtusaeg ajus on umbes veidi üle 20 aasta, mille jooksul võib see põhjustada suuri neuroloogilisi kahjustusi. Kui see on ajus kinni jäänud, ei ole midagi muud võimalik selle eemaldamiseks teha kui võtta kelaatoreid (ainult retseptiravimeid). Kelaatorravi mõjutab maksa- ja neerufunktsiooni, mistõttu seda kasutatakse ainult tõsistel juhtudel.
Ma ei taha teid liiga palju hirmutada. Tõenäoliselt, kui sa õhutad välja auru, mis iganes on kinni jäänud, siis peaks sul ausalt öeldes kõik korras olema. Lihtsalt arvestage selle teguriga tulevikus.
Soovin teile parimat edu oma küttemantli taastamisel.