Kuidas te teate, et süntees on ebaõnnestunud? Kas proovisite toodet kristalliseerida?
Teie temperatuurinäitajad on head, kuid tuleb märkida, et need sõltuvad sellest, milline on teie reaktiivide kvaliteet. Teie esitatud fotodel märgin ma oranži värvi, mis on tõenäoliselt tingitud denatooniumi lagunemisest EtOH-s või dietüleetri moodustumisest. Kui olete kasutanud EtOH-d (veevaba, 99%+) ja see esineb, proovige 105 °C või 100 °C. Pean ka märkima, et see ei tähenda, et süntees oleks ebaõnnestunud, vaid et moodustusid mõned saasteained. Sa peaksid proovima kristalliseerida. Tõeline probleem oleks, kui segu muutuks punaseks, mis viitab dietüülsulfaadi moodustumisele. Lihtsalt kõrvalsaaduste kontrollimiseks, lõhnata segu (mitte kaua, mitte eriti meeldiv) . Kui te haistate dietüüleetrilõhna või kui te täheldate sünteesi ajal vedeliku peal hõljuvat mulli, tähendab see, et teete hoopis dietüüleetrit.
Selgelt ebaõnnestunud katsete puhul olen näinud ka süsiniku välja sadestumist, mida siis tuleb filtreerida (mina isiklikult ei kasutaks sellisel juhul toodet tagantjärele niikuinii). Arvestades, et sinu puhul ei ole midagi näha, siis ma prooviksin toodet kristalliseerida. Ma arvan, et sul ei ole ebaõnnestunud. Kas kristalliseerumisega on mingi probleem? Te ei ole andnud palju infot selle kohta, mis paneb teid uskuma, et süntees on ebaõnnestunud. Kui on rohkem teavet, töötage täpsemalt välja. Kui olete mures värvimuutust põhjustavate saasteainete pärast, saab neid eemaldada aktiivsöe abil.
Mis puutub minu nõuannetesse happe lisamise kiiruse kohta, kui te ei ületa 70 °C, peaks teil olema kõik korras. Eesmärk on mitte saavutada keemistemperatuur. Minu kogemuse põhjal on üle 30 min lisamine hea. Kui te muretsete liiga kiire lisamise pärast ja teil ei ole lisamis-/troppimislehtrit, võite lisada
H2SO4, samal ajal kui kolb uputatakse jäävanni, et mängida ohutult. Seejärel kinnitage kolb tagasilöögi seadeldisele. Olen seda varem teinud, kui ei ole olnud võimalik kasutada lehterit ja kontrollitud temperatuur on >70 °C.
Siin mõned järelküsimused, mis aitavad mul diagnoosida probleeme :
- Kas olete proovinud sünteesi lõpetada ja lõpptoodet kristalliseerida?
- Kas kõik teie reaktiivid on veevabad (ma tean, et ma ütlen seda pidevalt, kuid see süntees näitas, et see on eriti tundlikH2Osuhtes, ma olen kasutanud 95% H2SO4-i edukalt selleks, et ei ole vaja minna üle selle, mis on väga kulukas).
- Kas teie EtOH on denatureeritud?
- Millist H2SO4 kontsentratsiooni te kasutate?
- Kas tagasivool oli rahulik? (Kondensaatoris ei tohiks olla suitsu näha).
- Millist hapete ja alkoholi suhet sa kasutasid?
Viimase märkusena nagu ma ütlesin, ma arvan, et sa tegid hästi. Tõenäoliselt on toode lahuses, te peaksite proovima seda kristalliseerida. Ma proovisin seda sünteesi ka EtOH-ga (Denaturated, 95%), mis ei ole veevaba, ja kuigi see kahjustas saagist ja saastas natuke toodet, oli süntees toiminud. Denatooniumi soovitaksin siiski vältida.