Tramadooli (Ultram) süntees

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1

Sissejuhatus
6rNxX0Sqsj

Selles teemas saate teada Tramadooli (Ultram) sünteesi. See sünteetiline viis, mis on esitatud kaheetapilise teena koos täiendava 3-liitium-anisooli lähteaine sünteesiga teises ühe poti sünteesi etapis. See meetod on elementaarne ja ei võta palju kallist klaastaara või reaktiive. Tsükloheksanooni (1) süntees tsükloheksanoolist on esitatud järgmises teemas.

Tramadool [2-(dimetüülaminometüül)-1-(3-etoksüfenüül)tsükloheksanool] omab tsükloheksani ringil kahte stereogeenset keskust. Seega võib 2-(dimetüülaminometüül)-1-(3-metoksüfenüül)tsükloheksanool eksisteerida neljas erinevas konfiguratsioonilises vormis: Sünteesitee viib (1R,2R)-isomeeri ja (1S,2S)-isomeeri ratsemaatini (1:1 segu) kui põhisaadustesse. Väikeses koguses moodustub ka (1R,2S)-isomeeri ja (1S,2R)-isomeeri ratseemiline segu. (1R,2R)-isomeeri ja (1S,2S)-isomeeri eraldamine diastereomeerilisest vähemtähtsast ratsemaatist [(1R,2S)-isomeer ja (1S,2R)-isomeer] saavutatakse hüdrokloriidide ümberkristallisatsiooniga. Ravim tramadool on (1R,2R)-(+)- ja (1S,2S)-(-)-enantiomeeride hüdrokloriidide ratsemaat. Ratsemaatide [(1R,2R)-(+)-isomeeri / (1S,2S)-(-)-isomeeri] lahutamine on kirjeldatud (R)-(-)- või (S)-(+)-mandelhappe abil. See protsess ei leia tööstuslikku rakendust, kuna tramadooli kasutatakse ratsemaatina, vaatamata (1R,2R)- ja (1S,2S)-isomeeride teadaolevalt erinevale füsioloogilisele toimele, sest ratsemaat näitas loomadel ja inimestel suuremat analgeetilist aktiivsust kui kumbki enantiomeer
.
HxuN2FVW3f

Seadmed ja klaastooted.

Reaktiivid.

• Jäääädikhape, 20 ml;
  • Dimetüülamiinvesinikkloriid 0,652 g, 8 mmol;
  • Tsükloheksaanoon (1) 1,7 ml, 1,32 g, 16 mmol;
  • Paraformaldehüüd 0,24 g, 8 mmol;
  • atsetoon ~100 ml;
  • 3-Bromoanisool (3) 0,823 g, 4,4 mmol;
  • Tetrahüdrofuraan (THF) 10 ml;
  • n-Butillitium (n-BuLi) 1,75 M 2,5 mL, 4,4 mmol;
  • Kuivjää (tahke CO2);
  • Destilleeritud vesi, 30 mL;
  • Dietüüleeter (Et2O) 95 mL;
  • Naatriumsulfaat (NaSO4) või magneesiumsulfaat (MgSO4) 100 g veevaba;
  • Soolhappe (HCl) dietüüleetrilahus.
9ukoAWNdLa

Tramadoolvesinikkloriid [(±)-trans-2-[(dimetüülamino)metüül]-1-(m-metoksüfenüül)tsükloheksanoolvesinikkloriid]
Keemistemperatuur: 388.1 °C 760 mm Hg juures;
Sulamistemperatuur: 180-181 °C;
Molekulmass: 299,836 g/mol;
Tihedus: 1,047 g/ml (20 °C);
CASi number: 36282-47-0.

2-dimetüülaminometüültsükloheksanoonhüdrokloriid (2)

Jäätmeäädikhappe (20 ml), dimetüülamiinvesinikkloriidi (0,652 g, 8 mmol), tsükloheksaanooni (1) (1,7 ml, 1,32 g, 16 mmol) ja paraformaldehüüdi (0,24 g, 8 mmol) segu refluksiti 3 h 100 mL ümarpõhjalises kolvis koos tagasivoolukondensaatoriga. Äädikhape ja tsükloheksanooni ülejääk eemaldati vaakumis ning jääk puhastati kristalliseerides atsetoonist ja saadi (2 ) valgetena kristallidena (1,16 g, 76 %), mp 154-155 °C.
N2Bgkd3hnQ
Tramadoolvesinikkloriid (5)
3-bromoanisooli (3 ) (0,823 g, 4,4 mmol) lahusele kuivas THFis (10 mL) lisati tilguti 1,75 M n-BuLi (2,5 mL, 4,4 mmol) -78 °C juures (kuiva jääga Dewari vannis) inertses (argoon või nitrogaat) atmosfääris 50 mL pirnikujulises kolvis.
AgIjCMLiKJ
Segu segati samal temperatuuril 45 min jooksul ja lisati tilkhaaval 2-dimetüülaminometüül-tsükloheksanooni (2 ) (0,62 g, 4 mmol vaba aluse) lahus kuivas THFis. Saadud segu segati -78 °C juures 2 tundi ja lahusti eemaldati vaakumis.
KQWfSLrcBR

Lisati vett (30 ml) ja toode ekstraheeriti etüüleetriga (3 x 30 ml). Ekstraktid kuivatati naatriumsulfaadi kohal, filtreeriti Buchneri kolbile ja aurustati vaakumis. Jääki töödeldi 5 ml vesinikkloriidiga küllastunud etüüleetriga; etüüleeter aurustati vaakumis ja saadud tahke aine puhastati kristalliseerides atsetoonist. Tramadoolvesinikkloriid (1 ) saadi valgete kristallidena (0,94 g, 78,6 %), mp 168-175 °C.

Last edited:

Plinius

Don't buy from me
Resident
Reaction score
15
Tänan teid väga selle sünteesiprotsessi eest ☺️
Mul on mõned küsimused !

1 - Esiteks näen ma viga või mõttetust : pildil on Mannich.HCl (2-Dimetüülaminometüültsükloheksanoonhüdrokloriid) hästi joonistatud HCl osaga ja tekstis on hästi täpsustatud " 4mmol vaba alus " nii et midagi on valesti, ja ilmselt pilt ma arvan, sest patendis US6469213 räägitakse Mannichi hüdrokloriidi üleminekust alusesse, koos kalliste lahustitega.
Kui oleks võimalik, et Mannich.HCl ei läheks üle baasi (vaba alus), oleks see tõesti lihtsam.

2 - Miks kasutada madalat temperatuuri -78°C vastupidiselt patendile, kes tõstab temperatuuri 50°C ?
Sest seda on tõesti lihtsam teha klassikalise laboritemperatuuri juures... Võib-olla selleks, et vältida tagasivoolu ?

Ma arvan/näen, et liitiumiühendi osa võiks asendada tahke magneesiumipulbriga, mis on tõesti odavam ja kättesaadavam.

3 - Kas tolueen lahustab Tramadoolvesinikkloriidi ? Ma mõtlen, et asendada etüüleeter eespool nimetatud protsessi.

Tänan teid abi eest 😌
Ja soovin kõigile head uut aastat !

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Tere. Tänan teid. Samuti head aastat =)
1- On viga, tänan teid märkuse eest. Ma parandasin selle. Sa pead kasutama vaba baasi (vt artikkel).
2- Nagu ma aru saan, annab kõrgem temperatuur rohkem kõrvalsaadusi ja vähendab sihtsaagist.
3- Ma ei oska kindlalt vastata. Soovitan proovida DCM-i või kloroformi (peaaegu sama dipoolmoment).

Allikas:
Tramadooli ja analoogide süntees
Cuauhtémoc Alvarado,* Ángel Guzmán*, Eduardo Díaz ja Rocío Patiño
Instituto de Química, Universidad Nacional Autónoma de México, Circuito Exterior Ciudad

Attachments

• fl8nwtgV9T.pdf
    162.3 KB · Views: 1,069

Plinius

Don't buy from me
Resident
Reaction score
15
Suur tänu selle kiire vastuse ja paranduse eest !!!
Suurepärane, see Mehhiko artikkel on väga huvitav ja kasulik, aitäh !

Kas teil on protsess, et tuua Mannichi hüdrokloriidi baasi ?
Ma kavatsen kasutada NH3 lahust, sest ma nägin, et NH4Cl (soovimatu toode) on peaaegu mittelahustuv dietüüleetris, keda kasutatakse Tramadooli ekstraheerimiseks lõpus. Seega võiks see olla hea viis.
(ehk NaOH või NaHCO3 võiks olla parem...)

Ja veel üks küsimus (vabandust!) : kui me kasutame algusest peale lihtsalt puhast dimetüülamiini metanooli või etanooli lahuses, et moodustada Mannichi, ilma HCl-ita, siis võiks see jääda Mannichi vabaks aluseks ? (kasutusvalmis).

Ja lihtsalt minu jaoks proovin, kas etüüleeter saab asendada etüülatsetaadiga nagu patendis US6469213.

Attachments

• NirUBXsj8u.pdf
    433.7 KB · Views: 1,003

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
>>>Kavatsin kasutada NH3 lahust
Ma arvan, et NH3 sln on hea viis.
>>> kui me kasutame algusest peale lihtsalt puhast dimetüülamiini metanooli või etanooli lahuses, Mannichi moodustamiseks, ilma HCl-ita, siis võiks jääda Mannichi vaba alus ? (kasutusvalmis).
Miks mitte. Dimetüülamiinil on 7 *C bp. Üsna raskesti käsitletav. Jagage palun oma tulemusi siin.

HairyPoppins

Don't buy from me
Resident
Reaction score
26
Tõenäoliselt noob-küsimus, kuid miks on bensüül välja löödud?

HairyPoppins

Don't buy from me
Resident
Reaction score
26
Miks mitte bensaldehüüd . metlamiin hcl ja (tsükloheksanoon või ehk mek)?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Mida te silmas peate? :unsure:

HairyPoppins

Don't buy from me
Resident
Reaction score
26
Patendis nimetatakse bensüülmetüülamiinvesinikkloriidiks bensüülmetüülamiinvesinikkloriidi
tsükloheksaanoon 9 (1,7 ml, 1,32 g, 16 mmol) ja paraformaldehüüd.

Im küsin võib-olla bensaldehüüd , metüülamiin hcl ja butanoon asendavad neid lähteaineid?

Plinius

Don't buy from me
Resident
Reaction score
15
Mul on mõningaid raskusi Mannichi aluse hankimisega.
Ma andsin dimetüülamiini hüdrokloriidile , siis olen sünteesinud Mannichi HCl ja lasknud selle aurustuda 60 ° C juures ümbritseval rõhul.
Korjasin mingi kollaka liimi (vt. pilti), mis pidi olema Mannich.HCl, ja siis, läbisin selle baasi lahusega 3g vett koos 0,97g NaOH-ga.
Üritasin Mannichi baasi ekstraheerida tolueeni ja TMBE seguga ja lasin seda 70°C juures aurustada : ja ebaõnnestus ! Mõne tunni pärast on alles jäänud ainult 0,5mL tumedat/oranži vedelikku, kuid kristallide jälgi ei ole.
Nii et hakkasin uuesti sama lahustisegu 30min jooksul magnetilise segamise juures 50°C juures seekord (esimesel korral toatemperatuuril ja ainult 2minutilise segamise juures).
Vaatan homme pärast aurustamist.

Kusagil on viga, vaatamata sellele, et ma järgin katsetatud meetodit!

Attachments

• BUI1PG2VJt.jpg
    BUI1PG2VJt.jpg
    552.8 KB · Views: 429
  • zKvx1EjsWN.jpg
    zKvx1EjsWN.jpg
    1.2 MB · Views: 455
  • TNx6yf2Xtp.jpg
    TNx6yf2Xtp.jpg
    577.8 KB · Views: 406
  • iKrx50SQfN.jpg
    iKrx50SQfN.jpg
    337.2 KB · Views: 416

Plinius

Don't buy from me
Resident
Reaction score
15
Esimene katse oli täielik läbikukkumine.
Tegin teise katse, milles pöörasin rohkem tähelepanu, ja see oli parem.
Metanool asendati etanooliga; ja Mannich.HCl baasile üleminekuks kasutasin NH3 lahust (erinevalt NaOH lahusest), sest lugesin ühest teisest patendist pH 10,8, siis oli NaOH baas liiga kõrge ja võib-olla saagise/molekuli hävimise põhjus ?
Lahustasin aluse tolueenis ja kasutasin seda järgmises etapis (nagu teises allikas).
Aurustan neid vaakumis ja vaatan jääke. Loodan väga, et see on tramadool, valmis ümberkristalliseerimiseks.

View previous replies…

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Tere
See oli hea idee. Loodan, et saate toote. Ootan teie tulemusi!

Plinius

Don't buy from me
Resident
Reaction score
15
Ma koristan õline faas baasi, kes lahustuvad vees tema HCl kujul.
Ma tegin seda kristalliseerunud ja saada pruun pasta, ei ole tõesti hea... Ma sõin seda on kapsel, 130mg, ja ei ole märganud mingit mõju.

Nii et ma alustasin uuesti Mannichi alusega, mis on sünteesitud ilma HCl kasutamata, et jääda põhiliseks. Pärast aurustamist saan ma allpool oleval pildil oleva õlise segu.
Ma arvasin, et see on jälle ebaõnnestunud, sest ma lugesin, et see on ümbritseval temperatuuril kristallid, kuid mõned laborid müüvad seda 96% vedelal kujul, nii et see on kergendus !!!
Olen käivitanud viimase Grignardi reaktsiooni. Kui see valmib ja testitakse, siis uuendan.

Attachments

• dxbaQZC57T.jpg
    dxbaQZC57T.jpg
    512.8 KB · Views: 405

VidaliaOnions

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Tõesti kutt, sa sõid kapslis pruuni õlise aine, mis ilmselgelt ei ole tramadool, sa ei tohiks tarbida oma lõpptoodet, teadmata kindlalt, et see on see, mis see on, ja et reaktsioonid toimusid edukalt. Sa oled väga õnnelik lugematuid kohutavaid asju oleks võinud juhtuda või võib juhtuda hiljem elus.

Plinius

Don't buy from me
Resident
Reaction score
15
Ma juba tegin happe-baasi ekstraktsiooni, nii et molekul kuulus ilmselt teadaolevasse perekonda, kus minu teada keegi ei saanud LD50 lähedast taset.
Ärge muretsege minu eest !

Plinius

Don't buy from me
Resident
Reaction score
15
Tere kõigile,

Pärast enam kui 8 katset ei õnnestunud mul Tramadooli toota, vähemalt mitte rohkem kui 5mg, kuid tõenäoliselt muud molekulid.

Tea, minu Grignardi reaktsioon on õige, temperatuur 3-Bromoanisooli + Mg-helveste süütamiseks tundub olevat 70 ° C +/-2 ° C pideva segamise korral (segamine on oluline Mg-pinna kriimustamiseks ja oksiidi eemaldamiseks. Vähemalt ühes heas punktis.

Siis ma arvan, et minu probleem tuleneb Mannichi sünteesis : minu toode EI kristalliseeru atsetoonis : kristallid moodustavad automaatselt tihedama vedela faasi.
Ma eemaldan 95 % atsetoonist ja lasen tihedama vedeliku faasi aurustuda 60°C plaadil, et saada valgeid kristalle.

Kuid kui ma püüan neid uuesti kristalliseerida atsetoonist, siis kaotab toode 70 % massist ja säilitab samad omadused.

Kuna 2-dimetüülaminometüül-tsükloheksanoonvesinikkloriid peaks sulama 157-158°C lähedal, siis eeldan, et need ei ole Mannich.HCl oodatud, eks ?

Kas keegi oskab mulle nõu anda ? Või parem ise proovida ja jagada oma tulemust palun ?

(siin pilt " võlts " Mannich.HCl toorest 10mmol, enne ümberkristalliseerimist).

Attachments

• gfz01QYmLN.jpg
    gfz01QYmLN.jpg
    1.2 MB · Views: 405

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Kas kasutate puhast kuiva atsetooni? Tere, vabandust pika vastuse eest. Ma ei ole teie küsimust näinud.

View previous replies…

Plinius

Don't buy from me
Resident
Reaction score
15
Tere, ma olen ka väga väga aeglane, nagu näete !
Ma kasutan "puhast" atsetooni riistvarapoest, mm, kas sa mõtled, et selline atsetoon ei ole puhas ?
Mul on ligipääs labori atsetoonile, kuid tõesti kallim... Äkki peaksin kaubanduslikust tegema fraktsionaalse destillatsiooni ?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,870
Deals
1
Ma arvan, et peate olema kindel atsetoonis, destilleerida ja kuivatada.

Alojz

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
5
Kas te saate postitada panuse tilidiini tootmisse