Az én új módon készült kristály most már kibaszott kemény és nagyon nehéz összeomlik a hitelkártyával, és ők igazi nagy ✓
Most már 1 nap alatt megnőttek.
mi´s értelme a kristályoknak, és nem a hidroklorid formában hagyni? Nem hiszem, hogy egy kristályt fel lehet szippantani.
Meg tudná magyarázni nekem, köszönöm!!!
Itt egy kép a 4MMC-ről 95 fokos vízben telítésig melegített vízben egy edényben, majd egy szigetelt hűtőbe helyezve, amelyhez fürdőként forró vizet adtak hozzá.
A hűtőtáska le van zárva és hálózsákkal letakarva. Kinyitva 24 óra után.
Amíg az oldat tiszta, az eredmény 0,8-1,2 cm széles kristályok.
A fokozatos hűtési módszer ugyanúgy működik, mint az összes többi. A 4mmc oldhatósága alacsonyabb hőmérsékleten csökken, és a kristály növekedni kezd. Minél lassabban változik a hőmérséklet, annál nagyobb lesz a kristály.
Hátránya, hogy a kristályosodás befejezése után is marad némi 4mmc a vízben. Ezért jobb, ha két oldószert használunk.
A nagy százalékos víz és az oldószer kisebb százalékos aránya tökéletes kristályokat hoz létre, az oldószer pedig megtartja és megőrzi a termék többi részét a későbbi extrakcióhoz.
A röntgendiffrakciós minta meggyőzőbbé tenné ezt (2010 óta nem láttam ilyen 4MMC-t, ezért tudom, hogy lehetnek ilyenek, de személyesen soha nem szereztem be őket). P.S. Nincs tényleges kompetenciám az XRD adatok értelmezésében...