A szafrol valójában nem növény. Ez egy szerves vegyület, amely számos növényben megtalálható különböző mennyiségben. A Safrole kivonására használt pontos módszer a forrástól függ.
Az USA-ban a Sassafras fa (Sassafras albidum) természetes módon körülbelül Texas közepétől a keleti partvidékig nő. A Sassafras-olajat gőz-desztillációval nyerik ki a gyökér kérgéből, és az olaj körülbelül 75-85% szafrolt tartalmaz. Azt is olvastam, hogy a Sassafras gyökérből származik a gyömbérsör íze. A "ROOT beer" elnevezésnek most már sokkal több értelme van!
Sok különböző növény tartalmaz szafrolt, többek között a szerecsendió és a fekete bors, de nem sok tartalmaz annyit, hogy releváns legyen. A leggyakrabban használt forrásnövények szerintem a következők:
- A Cinnamomum Burmannii Kínában őshonos, és a termése 95%-ban szafrol.
- Az Ocotea odorifera Brazíliában őshonos, és kb. 90%-os szafroltartalommal rendelkezik.
- Sassafras albidum az USA-ban őshonos, és kb. 85%-os hozamot biztosít.
Attól függően, hogy mit szeretne elérni, a növények termesztése és az olaj kinyerése nem biztos, hogy a legjobb megoldás. Ez rengeteg munka olyasmiért, amit online vásárolhatsz. Hallottam, hogy az emberek azt mondják, hogy a Sassafras olajat nehéz megtalálni, de ahol én élek, könnyen elérhető a boltokban, beleértve a Walmartot is. Emellett láttam már eladásra az Amazonon, az Ebayen és az Etsy-n is.
Nem vagyok kémikus, nehezen tudom megédesíteni a Kool-Aid-et, de láttam legalább néhány módszert arra, hogy az újonnan megszerzett Sassafras olajat dicsőséges Safrole-vá alakítsam.
A módszer, amely számomra a legegyszerűbbnek tűnt, a Hive archívumából származik. Az ő megközelítésük az volt, hogy a szennyeződéseket ki kell tisztítani a Sassafras olajból, mielőtt megpróbáljuk kivonni a Safrolt. Miután a Sassafras olajat "kimosták", a pontos extrakciós folyamat attól függ, kit kérdezel, de alapvetően az olajat egy fagyasztóba teszed, majd eltávolítod a megjelenő Safrole kristályokat.
William Dampier leírta az MDMA előállításának teljes folyamatát a Sassafras-olajból kiindulva, és az ő megközelítése a Sassafras-olaj lepárlása volt. A részletes leírás itt található:
Fórumok>Szintézis technológiák és analízis>Amphetaminok (feniletilaminok)>Teljes MDMA szintézis Sassafras olajból Al/Hg segítségével.