- Reaction score
- 97
Hello All,
A GammaGoblint egy piaci árus mutatta be nekem - ezt a linket kaptam:
A vásárlásra való felkészülés, és úgy döntöttem, hogy megyek és kétszeresen ellenőrzöm, és találtam egy webhelyet (a keresési eredmények tetején), amelyet gammagoblinstore.com-nak hívnak, amelyen a következő linket teszik közzé:
Így elmentem ellenőrizni az új linket - úgy néz ki, legális, sok hivatkozás erre a linkre a DNM listákon, és szinte pontosan ugyanúgy néz ki.
Az első linken van egy közlemény, amit el kell olvasni, ami DDOS-ról és támadásokról beszél, és a DB-t újra kell létrehozni, ezért kérjük, hozzon létre új fiókokat és ilyeneket, a másodiknak nincs ilyen közleménye, és a felhasználóm (az elsőn létrehozott) nem jelentkezik be a másodikra.
Tehát az egyik egy adathalász... Nem tudom megállapítani, hogy melyik, van valami vélemény?
(a fiókomat erre hozták létre és eldobtam account/pwd/pgp-t hozzá, mivel mindkettőbe megpróbáltam bejelentkezni)
Hogyan ellenőrizzük az új piacok érvényességét... Azt hittem, hogy egy megbízható forgalmazótól kaptam egy linket, így feltételezném, hogy ez igaz, de most már mindent megkérdőjelezek
A GammaGoblint egy piaci árus mutatta be nekem - ezt a linket kaptam:
http://jich6wsx2nmvayh34mjo7zj6wwu6jiahzdf3au7fiazx2wzvlftqcxad.onion/
Ellenőriztem a linket a különböző DNM listázó oldalakon, és rendben volt, így regisztráltam.A vásárlásra való felkészülés, és úgy döntöttem, hogy megyek és kétszeresen ellenőrzöm, és találtam egy webhelyet (a keresési eredmények tetején), amelyet gammagoblinstore.com-nak hívnak, amelyen a következő linket teszik közzé:
http://gammaemg7i7k7wenjownsjsenogaqdd6gb5zu2553xve44vxxfj6fiad.onion
Így elmentem ellenőrizni az új linket - úgy néz ki, legális, sok hivatkozás erre a linkre a DNM listákon, és szinte pontosan ugyanúgy néz ki.
Az első linken van egy közlemény, amit el kell olvasni, ami DDOS-ról és támadásokról beszél, és a DB-t újra kell létrehozni, ezért kérjük, hozzon létre új fiókokat és ilyeneket, a másodiknak nincs ilyen közleménye, és a felhasználóm (az elsőn létrehozott) nem jelentkezik be a másodikra.
Tehát az egyik egy adathalász... Nem tudom megállapítani, hogy melyik, van valami vélemény?
(a fiókomat erre hozták létre és eldobtam account/pwd/pgp-t hozzá, mivel mindkettőbe megpróbáltam bejelentkezni)
Hogyan ellenőrizzük az új piacok érvényességét... Azt hittem, hogy egy megbízható forgalmazótól kaptam egy linket, így feltételezném, hogy ez igaz, de most már mindent megkérdőjelezek