- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Miért nem fordul elő sehol buborékképződés hexánban? És mosás forró vízzel NaCl és szódabikarbóna vesz sok szennyeződést.
Mindazonáltal, ha IPA helyett metanolt használ, akkor a lúg hozzáadása után hexánnal közvetlen extrakciót végezhet a reakcióelegyből.
Mindazonáltal, ha IPA helyett metanolt használ, akkor a lúg hozzáadása után hexánnal közvetlen extrakciót végezhet a reakcióelegyből.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Továbbá, ha metilamin helyett nitrometánt használ, nem kell coolint végeznie, ráadásul a metilamin forrását desztillálhatja és újra felhasználhatja. Kevesebb hulladék és kevesebb költség.
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Most ellenőrzöm, hogy valóban dextro-e, amikor kristályt készítek belőle. Ha egyszer kristály készül, akkor lehet, hogy ide teszem. Azt is meg kell említenem, hogy még nincsenek meg a helyes arányok, még több reakciót kell végeznem.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
a vákuum desztilláció után nekem is meg kell tennem a folyékony folyadék extrakciót savas bázissal, ha száraz hcl gázt akarsz beletenni, máskülönben fagyasztót kell tenned. kemény módon találtam meg.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Tulajdonképpen magnéziumforgácsokkal és némi komplexummal szuper grignardot készíteni
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Dolgozott már nitrometánnal ? Nekem gondot okoz a termék izolálása, hogy valószínűleg a jövőben citromsavval acifikálom, majd vákuumdesztillálom az egészet, és onnan egy lúgot adok hozzá, hogy újra bázissá tegyem, és a további vákuumdesztilláció a bázist (és a vizet akkor ofcourse), majd a desztillátumot hexánnal extrahálom, és száraz HCL gázt buborékolok rajta keresztül.
Vagy csak lefagyasztjuk és IPA-val átkristályosítjuk.
Vagy csak lefagyasztjuk és IPA-val átkristályosítjuk.