- Reaction score
- 4
Az MDMA modern, nagy hozamú szintézise elérhető olcsó kiindulási anyagok felhasználásával. Egy tapasztalt titkos kémikus által levezetve, egy noob által leírva.
Mivel nem próbáltam ki ezt a szintézist, és meglehetősen tapasztalatlan vagyok, szeretném tudni a véleményeteket. Adjatok neki egy esélyt és próbáljátok ki:
(Nem én találtam ki ezt a rutint, nem vállalom sem a hitelt, sem a felelősséget).
Ez a szintézis Hamilton Morris podcastjából származik a "kémia tanulása a börtönben" című epizódból.
Ha nem ismered Hamiltons munkásságát, csak ajánlani tudom.
Ahogy a cím is mondja, az interjúalany titkos kémikus több mint egy évtizedet töltött börtönben, ahol tanulmányozta és finomította az MDMA, a 2C-B és a meszkalin szintézisét. Miután kiszabadult a börtönből, nagy sikerrel tesztelte módszereit.
Ez egy szabadon folyó interjú volt, így nem említett minden részletet, de ezt kapartam össze.
Szintézis:
A kiindulási anyag helion: olcsó, elérhető és nem megfigyelt.
Áttekintés: sav -> imid -(Hoffman)-> MDMA
1): Oxidáció a karbonsav képződéséhez
(a helion nem reagál, a tipikus oxidálószerek nem működnek)
oxidáció oxonból (kálium-peroximonoszulfát), H2O-ból, acetonból előállított dimetoxidixoiránnal.
2): Azimid képződése
karbamid felhasználásával 160 fokon (75%).
melléktermék: ammónia és kiindulási anyag => visszanyerés (90%-os hozam)
nehéz savas katalizátor nélkül (10%): HCl túl erős (50%), foszforsav jó, 1 csepp/2 g karbonsav
(ez egy szabadalmaztatott módszer)
3): Hoffman átrendeződés fehérítőszerrel
1: az amid klórozása: finoman, a fehérítő törékeny -> alacsony hőmérséklet, felesleges bázis, csepegtetett fehérítő 1h alatt.
az amid feloldódik, ha elég hideg: csapadék képződik.
2: 60 fokos hőmérsékleten 4 óra
1 óra múlva semlegesítsük a bázist, az izocianát képezi az imint.
Van valami probléma ezzel a rutinnal?
Mit gondolsz? Kérem javítsatok ki, ha valahol valami hülye kezdő hibát követtem el (nagyon valószínű)
Beszélt még a meszkalin és a 2C-B készítéséről is. Ezeket is le tudom írni, ha ez érdekel.
Mivel nem próbáltam ki ezt a szintézist, és meglehetősen tapasztalatlan vagyok, szeretném tudni a véleményeteket. Adjatok neki egy esélyt és próbáljátok ki:
(Nem én találtam ki ezt a rutint, nem vállalom sem a hitelt, sem a felelősséget).
Ez a szintézis Hamilton Morris podcastjából származik a "kémia tanulása a börtönben" című epizódból.
Ha nem ismered Hamiltons munkásságát, csak ajánlani tudom.
Ahogy a cím is mondja, az interjúalany titkos kémikus több mint egy évtizedet töltött börtönben, ahol tanulmányozta és finomította az MDMA, a 2C-B és a meszkalin szintézisét. Miután kiszabadult a börtönből, nagy sikerrel tesztelte módszereit.
Ez egy szabadon folyó interjú volt, így nem említett minden részletet, de ezt kapartam össze.
Szintézis:
A kiindulási anyag helion: olcsó, elérhető és nem megfigyelt.
Áttekintés: sav -> imid -(Hoffman)-> MDMA
1): Oxidáció a karbonsav képződéséhez
(a helion nem reagál, a tipikus oxidálószerek nem működnek)
oxidáció oxonból (kálium-peroximonoszulfát), H2O-ból, acetonból előállított dimetoxidixoiránnal.
2): Azimid képződése
karbamid felhasználásával 160 fokon (75%).
melléktermék: ammónia és kiindulási anyag => visszanyerés (90%-os hozam)
nehéz savas katalizátor nélkül (10%): HCl túl erős (50%), foszforsav jó, 1 csepp/2 g karbonsav
(ez egy szabadalmaztatott módszer)
3): Hoffman átrendeződés fehérítőszerrel
1: az amid klórozása: finoman, a fehérítő törékeny -> alacsony hőmérséklet, felesleges bázis, csepegtetett fehérítő 1h alatt.
az amid feloldódik, ha elég hideg: csapadék képződik.
2: 60 fokos hőmérsékleten 4 óra
1 óra múlva semlegesítsük a bázist, az izocianát képezi az imint.
Van valami probléma ezzel a rutinnal?
Mit gondolsz? Kérem javítsatok ki, ha valahol valami hülye kezdő hibát követtem el (nagyon valószínű)
Beszélt még a meszkalin és a 2C-B készítéséről is. Ezeket is le tudom írni, ha ez érdekel.