Megértem az aggályait az elemek cseréjének költségeivel kapcsolatban. Nyilvánvalóan a jövőben viseljen néhány olcsó ruhát, amikor ezt a reakciót végzi.
Nem vagy teljesen elbaszva. A leírása szerint az expozíció nem folytatódott hosszabb ideig, így két ötletem van, hogyan próbálhatná meg eltávolítani a Hg nagy részét a fűtőköpenyből, és továbbra is használni.
Először is, a kevésbé veszélyes módja rövid távon az lenne, hogy a fűtőköpenyét kintre helyezi egy tetőszerkezet alá (eső esetén ez megmenti a köpenyét, ha H₂O kerül bele, akkor vége). Mint tanácsolták, ne tegye sehová semmi fém közelébe. Ideális esetben szétszedné a fűtőköpenyt, hogy kivegye a benne lévő habot, eloszlatja egy tányéron vagy valamin, és hagyja, hogy így menjen ki (győződjön meg róla, hogy a hab nem repül el a szél miatt lmao). Ha így hagyod kb. 14 napig, akkor szerintem a Hg jó része elpárolog a habból anélkül, hogy mérgezne. Egy része elkerülhetetlenül benne marad, de ez nem olyan nagy baj, valószínűleg nem sok minden fog történni veled, ha gyakran szellőzteted a helyiséget, ahol tárolod. Én semmiképpen nem tenném olyan helyiségbe, ahol van valami porózus anyag, például szőnyeg, különben nagyon elbaszod. A köpeny szétszerelése elég egyszerű. Valójában sokkal egyszerűbb felépítésűek, mint ahogy az emberek a megjelenésük alapján képzelik. Most ez attól függ, hogy melyik fűtőköpeny van, de a legtöbbször a köpeny burkolata / burkolata csak néhány csavarral van rögzítve. Fogjon egy csavarhúzót, és csavarja ki őket. Most jól figyeljen! A legtöbb fűtőköpeny tartalmaz egy fémhuzalt, amelyet folyamatosan rövidre zár az áramköri lap, amely általában az alsó egységen található. A gyártótól függően ez a huzal nagyon rövid lehet, és erős erő alkalmazásával a tartó az áramköri lapra szakadhat. Miután eltávolította a csavarokat, lassan mozdítsa el az egységet a habszivaccsal együtt az áramköri laptól, hogy a vezetékek rögzítve maradjanak. Hatalmas fájdalom visszaszerelni őket a helyükre, ha kitépte őket. Ez elegendő helyet biztosít ahhoz, hogy eltávolítsa a habot a belső oldalon. Ismét tegye ezt lassan, vegye ki a hab kis darabjait, hogy ne zavarja a vezetékeket. Ha eltávolította a habot, akkor a fűtőköpeny többi részétől elkülönítve helyezheti el, és hagyja, hogy kiszellőzzön a gőz. A köpeny újbóli összeszerelése pontosan ugyanígy történik. Csak visszateszi a habot a belsejébe, és mindent rögzít a csavarokkal. NE mossa a habot semmilyen folyadékkal, ez tönkreteszi és ragacsossá teszi. Csak hagyja szárazon kiszellőzni.
Egy másik, veszélyesebb, de a köpeny szétszerelését nem igénylő módszer az, hogy egyszerűen kitesszük a szabadba, és felmelegítjük kb. 120 °C-ra. Ne engedje a hőmérsékletet sokkal magasabbra, különben a habba szublimált higany-nitrátot higanyfémmé redukálhatja, ami rontaná a helyzetet. Hagyja így futni kb. 3 napig, ez az én tippem (tegye ezt kint a forró Hg-gőz nevetségesen veszélyes).
Bármelyik módszer valószínűleg eltávolítja a Hg-gőz nagy részét a habból. Szintén, ha kintre teszi, tegye valahová távolabb attól a helytől, ahol eredetileg lefuttatta a reakciót, különben tovább szennyezheti.
Személy szerint én teljesen kicserélném a köpenyt, de megértem, hogy ez nem biztos, hogy mindenki számára opció.
Örömmel hallom, hogy légzőkészüléket viselsz, amikor ezt a reakciót végzed.
Ami a köpenyt illeti, ha nem akarod kidobni, én is hagynám kint szellőzni kb. 14 napig. Ez a kabátban megrekedt Hg nagy részét el kellene távolítsa. Nem az egészet, de rendben lesz.
Ami a garázsát illeti, gyakran menjen ki egy kis időre, és a gőznek ismét nagyrészt el kell távoznia. Nem kell emiatt máshová költöznie szerencsére.
Végül a reflux kondenzátor használatával kapcsolatban. Némi gőz még mindig távozik, különösen, ha nem nagyon hideg H₂O-t használ. A laboratóriumok ezt úgy kezelik, hogy a gőzt kifelé vagy egy aktív szenet tartalmazó zárt térbe vezetik. A fickó a videón, amit megnéztél, sajnos idióta, ha azt hiszi, hogy ez varázslatos módon megmenti őt ettől. Nem mondom, hogy nem segít, csak azt, hogy nem tökéletes.
Az emberek óvatlanok a Hg használatakor, de csak addig, amíg nem szenvednek negatív egészségügyi hatásokat. Ne feledje, hogy a bioakkumuláció hosszú ideig tart. Ha egyszer bejut a véráramba, képes átjutni a vér-agy-gáton és bejutni az agyba, ahol megtapadhat az idegsejteken, amelyeknek magas a zsírtartalma. A Hg, mivel erősen lifofil, úgy viselkedik, mint az olaj, és felhalmozódik a test zsírszöveteiben. A Hg felezési ideje (azaz mennyi idő alatt tűnik el a fele) a véráramban körülbelül 1-2 hónap, és személyenként változik. A legveszélyesebb része az, ami az agyban megtapad. A Hg felezési ideje az agyban körülbelül valamivel több mint 20 év, amely alatt nagy neurológiai károkat okozhat. Semmit sem lehet tenni az agyban megrekedt Hg eltávolítására, kivéve a kelátorok (vényköteles gyógyszerek) szedését. A kelátterápia hatással van a máj- és veseműködésre, ezért csak súlyos esetekben alkalmazzák.
Nem akarlak túlságosan megijeszteni. Valószínűleg ha kiszellőzteted a gőzt, ami bármiben megrekedt, akkor őszintén szólva nem lesz semmi bajod. Csak vedd figyelembe ezt a tényezőt a jövőben.
Sok sikert kívánok a fűtőköpeny visszaszerzéséhez.