Szia Patton, a válaszod meglepett, mert azt hittem, hogy membránszivattyút fogsz ajánlani, de emlékeztetett egy problémára is, amiért elhagytam a vízsugárszivattyúk használatának ötletét. A Nile Red videót követve többféle változatot is próbáltam építeni, de amikor a szivattyú nagyon erős volt, akkor szívóhatást kaptam, mert a `venturi adapter` (nem tudom a helyes nevét) nem tudta továbbítani a vizet és az lassan felgyülemlett az adapterben, majd bejutott a lombikba. Ezt valószínűleg meg tudom oldani egy egyirányú adapterrel, de amikor megpróbáltam, a szivattyú már nem hozott létre vákuumot (az egyirányú szelep csak abban segített, hogy ne kerüljön víz a lombikba). Esetleg tudtok egy jó weboldalt, ami elmagyarázza a buktatókat? Vagy csak mondjátok el, hogy miért jobb, mint a membránszivattyúk, hogy bátorítsatok, hogy újra próbálkozzak
.
A legnagyobb problémám a legtöbb szivattyúval a zaj, ami korlátozza azokat az időket, amikor használni tudom őket. Melyik típus a legjobb ebből a szempontból? (Tudom, hogy a legcsendesebb valószínűleg az lenne, ha csak egy adaptert csatlakoztatnék a csaphoz, de elég drága lenne az órákon át tartó üzemeltetés és nem is környezetbarát.