Tudod, soha nem is gondoltam az extrakció mechanikájának gondolatára, de látom, hogy a psilocin nagyon jól oldódik etanolban és alig oldódik vízben, tehát ez egy bázis extrakció, az alkohol használata és egyértelműen rossz választás lenne az extrakciós oldószer (a bázis számára), akkor ott van a psilocybin a foszfát észter, vízben oldódik, etanolban alig oldódik és stabil és több megbízható beszámoló szerint kristályokat képez.
Feltételezem, hogy a fumerát vagy más savas só is vízben oldódik és kristályokat képez, ami egy "egyenesen savas" extrakció lenne. Elgondolkodtató. Nyilvánvaló, hogy miután 2 húzást végeztél etanollal, vagy semlegesíteni akarod a foszfátot, vagy vizes extrakciót akarsz csinálni. Én mindig vizes extrakciót csináltam a 3. húzásnál, és amikor az alkoholhoz ért, amikor összekevertem őket, egy zavaros, étvágytalan sárkoktélt csináltam...
AZTÁN VOLT EZ AZ EGYIK IDŐ, amikor rábukkantam egy Hatalmas HAGYOMÁNY nagy nevető gümőkre (Gymnopilus spectacles akkoriban, de nemrégiben sok genetikai munkát végeztek a nemzetséggel kapcsolatban, amit nem olvastam), amelyek az USA-ban aktívak és zúzódnak zöldre, de az európai megfelelője Gymnopilus junonius nem aktív. Mindenesetre, akkoriban szegény voltam, de a Gymnopilus közismerten keserű, ezért szárítottam őket egy dehidratálóban, és 45 gramm száraz ( ekv. 1 font frissnek megfelelő) vízzel történő extrakciót végeztem, mivel a jelentések szerint nem túl erősek. Ott feküdtem a kanapén, úgy éreztem, mintha az egész testemet forró piszkavasakkal szurkálták volna az első órában, mielőtt egy tisztességes utazást tettem 3-4 gramm cubensisnek megfelelően. Próbáló idők voltak ezek. NAGYON több negatív történetem van a pszilocibin gombákról, mint pozitív. Túlságosan visszaéltem velük. Keddenként bevettem őket, és otthon ültem, sört ittam és tévét néztem. Az első évben, amikor sikeresen termesztettem a gombát, valószínűleg 75 alkalommal trippeltem. Azt javaslom, hogy a gombát különleges alkalmakra tartogasd, évente legfeljebb néhányszor.
A kivonás mindenképpen a legjobb megoldás. Egy óra várakozás helyett 20 perc múlva jön. A gombák magas kitozán, homár páncélban. Amit nehéz megemészteni, és hasfájást vagy hasmenést okozhat, ami szívás, ha éppen botladozol. A termőtestek (egyesek szerint a sporocarps) nem fogyasztása nagyszerű terv. Sokan kipróbálták a P.cubensis törzseit, amit könnyű termeszteni, de a thr erősebb fafajok sokkal keményebbek és szörnyű ízűek. Mintha macskahúgyba áztatott gallyakat ennénk. Nagyon kell akarni, hogy lenyelj néhány grammot ezekből.