Tikrai negaliu apsakyti, kaip džiaugiuosi, kad tai padariau, neturėdamas jokių mokslinių žinių - išskyrus pagrindines vidurinės mokyklos chemijos žinias (į kurias nekreipiau jokio dėmesio ir priklausiau "kvailų vaikų grupei - negalėjo būti, kad mes tiesiog nesidomėjome!) Ir dar svarbesnė informacija apie tai, kad esu daug kartų atlikęs žievės ekstrakciją, BET supratau, kad TURIU galvoti apie tai kaip apie visiškai skirtingus dalykus, ir net tose dalyse, kur iš pradžių maniau, kad galiu palyginti, iš tikrųjų negalėjau - artimiausias ekstrakcijai yra priešpaskutinis etapas, kai sintezėje buvo nurodyta tiesiog išgarinti visą heksaną, bet aš jį pakeičiau, kad atlikčiau užšaldymą, nes žinojau, kad tai yra angliavandenilis, žinojau, kad pirminis benzinas yra daugybė skirtingų nespecifinių angliavandenilių, ir sujungiau 2+2.
Man tikrai buvo lengviau tiesiog žinoti, kad tai VISIŠKAI atskiras procesas...
Jei grįžčiau į praeitį - arba jei skaitote tai ir galvojate, oi, bus pigiau įrengti visą laboratoriją ir nuo nulio susintetinti DMT, kad galėčiau jį parduoti - ar net nuryti, galiu jus patikinti, kad taip nėra. Visą kelią sakiau, kad tai nėra priežastis, dėl kurios tai darau... tai asmeninis žinių ieškojimas.
Taip pat įsivaizduoju, kad dauguma žmonių, kurie bandytų tai daryti, tai darytų laisvalaikiu, galbūt laboratorijoje, kurioje dirbate, arba esate chemijos studentas ar net magistrantas ir dirbate šiek tiek papildomo "darbo" - TAI gali būti pigiau, bet pradėti nuo nulio? Ne... nesivarginkite, bet kokiu atveju ne pirmai sintezei.
Jei būčiau AKTUALIAI pasivarginęs palyginti DMT struktūrą su kažkuo panašiu į meskaliną - tikriausiai būčiau pamatęs, kad meskalinas yra paprastesnė molekulė, kai kurie psichodeliniai amfetaminai taip pat būtų įdomūs - būtent todėl nesiryžtu naudoti nedidelio kiekio nitroetano, kurį turiu, gamindamas standartinį r-amfetaminą.
Bet kokiu atveju - ketinu tai išbandyti didesniu mastu, bet noriu pažiūrėti, ar iš pirminio aliejaus, gauto prieš tai buvusiame etape, galiu išgauti šiek tiek daugiau...
Tai nėra toks elegantiškas chemijos būdas, kaip indolo, sakyčiau, bet daug paprastesnis, ir man būtų įdomu sužinoti, ar tai darant su STAB, akivaizdu, rūgštinėmis sąlygomis, būtų lengviau kristalizuotis pabaigoje, nes tai buvo ABSOLIUČIAUSIAS kamuolio skausmas!
Turint omenyje, kad neturiu tinkamo laboratorinio eksikatoriaus, tikriausiai tai mane šiek tiek pristabdė, taip pat nežinau, kuo skiriasi vakuuminis eksikatorius nuo vakuuminės kameros! Taigi, aš šiek tiek suklaidinau paskutinę dalį, nepadarydamas tokio stipraus vakuumo, kokio būčiau norėjęs, bet sėdėdamas ant savo židinio 50c temperatūroje....tai suveikė ir, kaip matote šį rytą, aš pagaliau likau su vaškine medžiaga, kurią galima nuskusti apačioje, ir kristalais, kurie susidarė iš šaldiklio aplink kraštą.
Kitą kartą taip pat bandyčiau naudoti kristalizavimo indą, o ne ąsotėlį, taip pat įsitikinčiau, kad tai darau ir šiltoje aliejaus vonelėje, tiesiog labai sulėtinčiau šaldymo procesą, kiek tai įmanoma.
Ir dar daugiau heptano!! Naudojau n-heptaną, nes tai buvo viskas, ką galėjau rasti, bet šiandien sužinojęs daugiau apie heptaną dabar suprantu, kodėl kai kuriose kitose tokio pobūdžio sintezėse, kurias mačiau, naudojamas 1,2-heptanas, kuris iš tikrųjų yra heptano rūšis.
Gah -
iš tikrųjų yra taip, kad kuo daugiau mokausi, tuo mažiau žinau!!!