Cik ilgi var uzglabāt šļircē iepildītu injicējamo šķīdumu?

dnBQByvHb8Zkawbjpx

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
46
Zināms, ka mazas devas (<100 mg) ir grūti precīzi nosvērt, ja vien netiek izmantoti kādi ļoti augstas precizitātes svari. For example, to prepare ketamine for IM, it may be better to prepare a batch of five shots by dissolving 500 mg K in 5 ml of saline solution, instead of weighing 100 mg for one shot (which could be 150 mg due to scale error).

Apsveriet garantēti sterila šķīduma pagatavošanu, pagatavojot K fizioloģiskajā šķīdumā. Pēc tam šķīdumu ievada sterilās šļirciņās, izmantojot jaunas sterilas adatas vai 0,22 um šļirču filtrus. Pēc tam katras šļirces adatu nomaina pret pilnīgi jaunu. Cik ilgi var droši uzglabāt šādi sagatavotu injekciju, iespējams, ledusskapī 4-5 °C temperatūrā? K stabilitātes aspekts mani neuztrauc, jo ir pētījumi, kas neuzrādīja šļirciņās uzglabātā K degradāciju. Mani uztrauc uzglabāto šļirču mikrobakteriālā drošība pēc nedēļas vai ne vairāk kā divām nedēļām. Vai tie būtu droši lietojami?

Paracelsus

Addictionist
Reaction score
234
Lai gan ketamīna ķīmiskā stabilitāte šķīdumā ir vispāratzīta, galvenā problēma ir iespējamā bakteriālā piesārņošana laika gaitā, jo īpaši, uzglabājot sagatavotās šļirces ledusskapī.

Sterilitātes apsvērumi:
  1. Sterila sagatavošana: Šļirču 0,22 µm filtru izmantošana ievērojami samazina bakteriālā piesārņojuma risku, jo tie ir paredzēti, lai atdalītu lielāko daļu baktēriju. Tomēr daži vīrusi un mazākas daļiņas, tostarp sporas, var netikt pilnībā filtrētas, lai gan šis risks ir salīdzinoši neliels.
  2. Sterila uzglabāšana: Kad šķīdums ir sagatavots un šļirces ir piepildītas, adatas nomaiņa pret jaunu sterilu adatu palīdz saglabāt sterilitāti. Risku vēl vairāk samazina tas, ka izmantotās šļirces un adatas ir atsevišķi sterilas un ar tām rīkojas tīrā vidē.
  3. Saldēšana: Sagatavoto šļirču uzglabāšana ledusskapī (4-5 °C temperatūrā) palēnina baktēriju augšanu, bet pilnībā to neaptur. Saldēšana ir efektīva, lai uz ierobežotu laiku pagarinātu injicējamo šķīdumu sterilitāti, jo lielākā daļa baktēriju un sēnīšu zemākā temperatūrā aug lēnāk. Tomēr tā nav droša pret inficēšanos, jo īpaši ilgāku laiku.
Uzglabāto injekciju mikrobioloģiskā drošība:
  1. Pirmā nedēļa: Ja šķīdums ir pagatavots optimālos sterilos apstākļos un uzglabāts ledusskapī, to parasti uzskata par drošu lietošanai līdz vienai nedēļai. Tas ir laikā, kad bakteriālās inficēšanās risks saglabājas zems, pieņemot, ka pagatavošanas vai uzglabāšanas laikā nav sterilitātes pārkāpumu.
  2. Otrā nedēļa: Uzglabāšanas pagarināšana līdz divām nedēļām palielina bakteriālā piesārņojuma risku. Lai gan saldēšana un sterila aprīkojuma izmantošana to mazina, daži oportūnistiski organismi joprojām var lēni vairoties saldēšanas apstākļos. Risks ir lielāks pēc pirmās nedēļas, tāpēc pēc tās beigām šķīduma drošība kļūst apšaubāmāka.
Turpiniet izmantot sterilu aprīkojumu (šļirces, adatas, fizioloģisko šķīdumu un filtrus) un sagatavošanas laikā uzturiet tīrus darba apstākļus. Uz katras šļirces marķējiet sagatavošanas datumu, lai nodrošinātu drošu lietošanu ieteiktajā laikā.

dnBQByvHb8Zkawbjpx

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
46
Paldies par detalizēto komentāru. Es domāju līdzīgi: filtrēšana nenovāc vīrusus (tie ir pārāk mazi), tāpēc es izvēlos sterilizāciju ar karstumu 99 °C temperatūrā kā galveno metodi, kas sterilizē šķīdumu.

Es plānoju sagatavot partijas ne vairāk par pieciem šāvieniem vienlaicīgi; viens no tiem tiktu patērēts uzreiz, bet līdz četriem tiktu uzglabāti. Pēdējā no tām tiktu izlietota aptuveni 2. nedēļas sākumā, un es priecājos dzirdēt, ka mans plāns nav apkaunojoši muļķīgs un/vai bīstams.

Manā protokolā nebija katras šļirces marķēšanas, un es to noteikti darīšu, paldies par norādījumu.