I
Zgoda, naturalna zmienność jest możliwa, ale nie widziałem białego ani żółtego na tyle, by wyrobić sobie solidną opinię, a to, o czym mówi Dragonrevolt, nie jest mi obce. Nie rozumiem tego, co mówią sprzedawcy, być może on (ty) może pomóc innym w zrozumieniu tego. Zaproponowano mi "nowy" żółty adb-b, o którym mówi się, że wytwarza mocniejszy produkt końcowy. Czuję, że mam prawo zapytać, czym różni się nowy produkt końcowy, ale jest on rzekomo silniejszy, chociaż ten sam produkt końcowy. Nalegam na jakieś wyjaśnienie, być może optyczne, chiralne, jakąkolwiek formę izolowanego izomeru, wykluczyłem hipotezę, że byłaby to pochodna 5Br, ale zapewniają, że jest taka sama, więc coś strasznego jest naprawdę forsowane, chyba że zaakceptujemy, że jeden jest mniej czysty niż drugi, a może drugi jest bardziej czysty niż mniej czysty rodzaj. A może nie jest wręcz przeciwnie? W obliczu obfitego braku dowodów jestem zmuszony przyznać się do całkowitej dezorientacji drugiego stopnia. Podobne niepoważne rozmowy o nowym, lepszym proszku glicynianu etylu pmk (nie woskowym / oleistym) budzą podejrzenia i wkrótce stają się przedmiotem zainteresowania i być może podejrzanym lub współspiskowcem, ale to nie jest oficjalne. Ten sam cas i inna temperatura zamarzania? To wymaga wyjaśnienia. Można tylko stwierdzić, że albo nie dodaje się teraz substancji fałszujących, albo zanieczyszczenia są teraz odpowiednio usuwane. Bezpodstawne zarzuty i dowody wykraczające poza rozsądne wyjaśnienie osłabiają dochodzenie, a bez dalszych wskazówek sprawa stała się zimna. Dragonrevolt, jak odpowiedzialnie wyjaśnisz różnicę między żółtym i białym adb-b lub substancjami związanymi z adb-b lub wydarzeniami opisanymi w tej dyskusji? Na pewno ktoś zainteresuje się Twoim biznesem, jeśli pokażesz, że oferujesz coś więcej niż chwytliwe, ale puste słowa. I nie twierdzę, że poza kolorem jest różnica lub że jej nie ma. Byłbym poważnie i pozytywnie zaskoczony, gdyby porządne, szczegółowe i metodologicznie ugruntowane wyjaśnienie przyniosło światło na stół.