Byłem trochę zrzędliwy dziś rano, to duża presja, gdy szef naciska na mnie, abym tak szybko skalował, nie myśląc o tym, że jestem chemikiem i nie włożyłbym własnego pmk w te reakcje bez poświęcenia czasu na przemyślenie tego. Poświęciłbym około tygodnia na przestudiowanie moich liczb i przeprowadzenie dalszych badań itp.
Reakcje 1,1 kg poszły dobrze, ale to była natychmiastowa skala do 1,1 kg x 3 naraz... i mieszadła zawodzą na lewo i prawo, to nie było fajne... Zamierzałem pokazać im proces i wyprodukować dobry produkt, aby pokazać, ale skończyło się na wrzuceniu do niego ton barwników spożywczych i zrujnowaniu go, a ja musiałem dalej oczyszczać i wytwarzać gotowy produkt, jednocześnie zwiększając skalę i wykonując większe reakcje, co jest denerwujące, miałem nadzieję, że im pokażę, a potem pomogą mi zwiększyć skalę i poradzić sobie z zaopatrzeniem, ale wszystko zależy ode mnie, jego w.e i zapłacono mi ani grosza, ale rozumiem, że zainwestowali $ i dają mi możliwość uczenia się i zarabiania $, ale to musi być wysiłek zespołowy Mam tylko asystenta bez wykształcenia chemicznego, a oni chcą, żebym wyprodukował i przetworzył 50 kg za pomocą tego reaktora, nie wydaje się to niemożliwe, to tylko kilka udanych reakcji i prac.... Po prostu irytujące, ponieważ nie mam nawet w pełni skonfigurowanego laboratorium i moich chemikaliów pod ręką, myślą o zakupie jak 9 dzbanków meoh na reakcję, nie mój rodzaj rzeczy lol.