- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 26
Kupiłem od dostawcy znalezionego tutaj, 5 kg BK4 (2b4m) i z pomocą kogoś, kto jest doświadczony, odkryliśmy powód, dla którego moje syntezy nie działają, ponieważ BK4 zawiera 4-metylopropifenon. Musiałem spróbować umyć wrzątkiem, aby usunąć warstwę 4-metylopropifenonu na wierzchu, gdy tworzy się jako olej. Próbowałem wyczyścić około 150 g BK4 i usunąłem ponad 15 ml 4-metylopropifenonu, po czym myślałem, że jest czysty, a moja synteza nadal nie jest poprawna. Załączam zdjęcie, na którym czyszczę gorącą wodą i widać 4-metylopropifenon na wierzchu.
Synteza po dodaniu kwasu staje się ciemna, prawie czarna. Zobacz załączone zdjęcie, ciemny płyn jest po dodaniu kwasu do mieszanki, ciemnieje w ten sposób z powodu 4-metylopropifenonu. Dzieje się tak, ponieważ zawiera 4-metylopropiofenon, mpf powodujący to.
Nie tylko kosztowało mnie to mnóstwo pieniędzy, ale zużyłem tak dużo BK4 i wszystko poszło na marne. Nie tylko czas, który zajęło mi wykonanie tych wszystkich syntez. Czy możemy to rozwiązać, proszę, nie mogę sobie pozwolić na utratę tyle czasu i pieniędzy.
Synteza po dodaniu kwasu staje się ciemna, prawie czarna. Zobacz załączone zdjęcie, ciemny płyn jest po dodaniu kwasu do mieszanki, ciemnieje w ten sposób z powodu 4-metylopropifenonu. Dzieje się tak, ponieważ zawiera 4-metylopropiofenon, mpf powodujący to.
Nie tylko kosztowało mnie to mnóstwo pieniędzy, ale zużyłem tak dużo BK4 i wszystko poszło na marne. Nie tylko czas, który zajęło mi wykonanie tych wszystkich syntez. Czy możemy to rozwiązać, proszę, nie mogę sobie pozwolić na utratę tyle czasu i pieniędzy.