Safrol nie jest w rzeczywistości rośliną. Jest to związek organiczny występujący w wielu roślinach w różnych ilościach. Dokładna metoda stosowana do ekstrakcji Safrolu zależy od źródła.
W USA drzewo Sassafras (Sassafras albidum) rośnie naturalnie od około połowy Teksasu do wschodniego wybrzeża. Destylacja parowa jest używana do ekstrakcji oleju Sassafras z kory korzenia, a olej zawiera około 75-85% Safrolu. Czytałem również, że korzeń Sassafras jest źródłem smaku piwa korzennego. Nazwa "piwo korzenne" ma teraz o wiele więcej sensu!
Wiele różnych roślin zawiera Safrol, w tym gałka muszkatołowa i czarny pieprz, ale niewiele z nich zawiera go na tyle dużo, by było to istotne. Najczęściej używanymi roślinami źródłowymi są:
- Cinnamomum Burmannii pochodzi z Chin, a jego wydajność wynosi około 95% Safrolu
- Ocotea odorifera pochodzi z Brazylii i daje około 90% Safrolu
- Sassafras albidum pochodzi z USA i daje około 85%.
W zależności od tego, co chcesz osiągnąć, uprawa roślin i wyciskanie z nich oleju może nie być najlepszym rozwiązaniem. To dużo pracy jak na coś, co można kupić online. Słyszałem, że ludzie mówią, że olej Sassafras jest trudny do znalezienia, ale tam, gdzie mieszkam, jest łatwo dostępny w sklepach, w tym w Walmart. Widziałem go również na sprzedaż w Amazon, Ebay i Etsy.
Nie jestem chemikiem, mam problem ze słodzeniem mojego Kool-Aid, ale widziałem co najmniej kilka sposobów na przekształcenie nowo nabytego oleju Sassafras w jakiś wspaniały Safrole.
Metoda, która wydawała mi się najłatwiejsza, pochodzi z archiwów Hive. Ich podejście polegało na oczyszczeniu oleju Sassafras z zanieczyszczeń przed próbą wydobycia Safrolu. Po "umyciu" oleju Sassafras, dokładny proces ekstrakcji zależy od tego, kogo pytasz, ale zasadniczo umieszczasz olej w zamrażarce, a następnie usuwasz kryształy Safrolu, gdy się pojawią.
William Dampier opisał cały proces wytwarzania MDMA z oleju Sassafras, a jego podejście polegało na destylacji oleju Sassafras. Szczegółowy opis znajduje się tutaj:
Fora>Technologie syntezy i analizy>Amfetaminy (fenyloetyloaminy)>Kompletna synteza MDMA z oleju Sassafras z Al/Hg