Pozdrowienia - jestem samozwańczym nieoficjalnym asystentem SnB.
Nie wiem, czy nie szukałeś zbyt intensywnie w swoich studiach nad SnB, ponieważ w pewnym momencie powinieneś był się na mnie natknąć i skontaktować ;]
To w zasadzie jedyna reakcja, jaką wykonuję od miesięcy. Wiele sukcesów, jeszcze więcej porażek - za każdym razem robię coś innego, próbując zoptymalizować procedurę. Pomogę podpowiedzieć jak się za to zabrać i osiągnąć udaną redukcję. Rzeczy, które należy wziąć pod uwagę, zapamiętać, szukać i na które należy uważać. Biorąc pod uwagę autonomiczny i artystyczny charakter tego konkretnego zadania, jest ono zaskakująco temperamentne i trudne do wykonania, jeśli nie masz odpowiedniej wiedzy / zrozumienia - pomimo improwizacyjnej swobody i możliwości zastąpienia, wciąż jest wiele rzeczy, które nie zadziałają, a jeszcze więcej pójdzie nie tak.
Przy dobrych warunkach/zaopatrzeniu jest to dość łatwe do wykonania, jeśli wiesz, co robisz. Nie jest to też nawet w połowie tak niebezpieczne, jak wszyscy to przedstawiają. Nie czuj się jednak, kurwa, komfortowo! Jest jeden facet, który mówi, że robi to w swojej sypialni w bokserkach itp - nie wiem o tym... ale jestem dość blisko tego poziomu pewności siebie. Można to robić wszędzie tam, gdzie można to zrobić bezpiecznie. To powiedziawszy, środki ochrony indywidualnej nie są konieczne, ale nie bądź idiotą jak ja. Przydają się jednak rękawiczki - zwłaszcza gdy pracujesz na co dzień z rękami, w zasadzie wszystko dostaje się do skaleczeń / obolałych miejsc i pali je do piekła - czasami nie można dostać się do zlewu wystarczająco szybko, a mycie rąk też nie zawsze pomaga. Znaj swoje kwasy i zasady oraz sposoby ich neutralizacji i miej je w zasięgu ręki.
Nie chcę kopać zdechłego konia, więc nie będę powtarzał tego, co napisałem wcześniej. Jednakże, jak już wcześniej wspomniałem, istnieje post użytkownika Douda, który oddaje sprawiedliwość temu oryginalnemu przepisowi. Kolejny PDF autorstwa innego użytkownika bb, który "Flatline nie napisał" - ten naprawdę pomógł mi to rozgryźć / rozwiązać. Istnieje również film lub dwa z SnB - kontrolowane przez organy ścigania gotowanie w 2-litrowej butelce. Również na Hamiltons Pharma... - "Jak nie gotować metamfetaminy" - napisałem moją historię sukcesu SnB jako rodzaj klucza, który łączy wszystkie te źródła i nadaje im praktyczny sens. Nie miał to być samodzielny przepis/instrukcje. Zrozumiałem wszystko podczas drugiego gotowania z tymi informacjami, które zasugerowałem, jako totalny noob bez szkolenia chemicznego / doświadczenia innego niż przeglądanie "chemii dla manekinów" około 15 lat temu, więc nie poddawaj się - to nie jest trudne. Po prostu naprawdę się uczyłem, zwracałem uwagę i byłem zdeterminowany, aby to zrobić. Oczywiście nie wszyscy grają tą samą talią. Pamiętaj tylko, że gdy masz do czynienia z efedryną/pseudo, przekształcenie jej w metę to prawie wyłącznie "jednoetapowa redukcja", jeśli SnB z Li/Al lub gotowanie RP/I2 - wynik jest taki sam. W przyszłości będę jednak skłaniał się ku metodzie RP/I2, ze względu na możliwość łatwiejszej kontroli całego procesu.
Zasugeruję tylko tyle: Ta reakcja będzie się znacznie różnić w zależności od: Użytych tabletek, jak/czy były czyszczone.
Jak wszystko zostało dodane do RV (kolejność itp.)
Zarządzanie RV podczas reakcji (szczególnie początkowo) ((spróbuj zostawić to w spokoju!))
Rozpuszczalniki? Eterowe/aromatyczne/alifatyczne czy mieszanka? Staranność w czyszczeniu/suszeniu - mycie wodą/bryną i suszenie Mg2SO4
przed i po niektórych etapach.
Zaleca się użycie dodatkowej ilości NaOH. 1/4 paska AA Li na pudełko jest więcej niż wystarczająca stechiometrycznie, aby zredukować nasze pseudo do mety - lubię dodać trochę więcej Li około 3/4 lub cały pasek baterii AA, aby zrekompensować ewentualne straty lub być może, jeśli czas reakcji nie był wystarczający.
Używam butelki 1,5L - nie muszę jej odpowietrzać ani otwierać, dopóki się nie skończy.
Jeśli chcesz mieć gwarancję sukcesu, znajdź coś, co działa i trzymaj się tego do samego końca! Staram się optymalizować i wprowadzać innowacje, więc popełniłem wiele błędów i zrujnowałem wiele partii, bawiąc się różnymi składnikami / ilościami i próbując pominąć niektóre kroki itp.
Moja rada? Nie spiesz się i rób wszystko dobrze i poprawnie. Rekrystalizuj swoje pseudo FFS, wiesz co mam na myśli? Dokładaj wszelkich starań i uczyń z tego nawyk. Twoje umiejętności i produkt na tym nie ucierpią, obiecuję! Nie wiem, co dokładnie robisz źle, więc nie mogę nic zasugerować, jeśli chodzi o metody / składniki, wszystko wygląda dobrze.
Wiem, że nie jesteś w stanie przetrawić najdrobniejszych szczegółów reakcji, więc jeśli chcesz, możesz skontaktować się ze mną przez DM i możemy to rozwiązać.