- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,095
- Deals
- 1
Twoje zimne okłady, co mówią o składnikach? Szukałem wysoko i nisko i nie mogłem znaleźć zimnego opakowania azotanu amonu. Nie produkują ich od ponad dekady. Jeśli zawierają azotan wapniowo-amonowy lub mocznik, nie będą działać. Zamień to na siarczan amonu lub kwas amonowo-lewisowy dowolnego rodzaju
- Reaction score
- 1
W moim procesie wykonuję następujące czynności (jeśli cię to interesuje, jeśli nie, przepraszam za niepotrzebne informacje)
-odmierzam paliwo Coleman (wszystko to jest zapisane, a ja nie mam go pod ręką, aby być w 100% dokładnym w tej chwili, ale mam zapisane dokładne pomiary)
-wlać do butelki ze strumieniem sody
-odmierzyć amon, umieścić go w butelce ze strumieniem sody
-rozebrać baterie, umieścić w osobnym pojemniku z paliwem Coleman, aby je zakonserwować.
-odmierzyć ług, włożyć do butelki ze strumieniem sody
-odmierzyć ług, umieścić w strumieniu sody
-wziąć lit, włożyć do strumienia sody
-rozpocząć reakcję niewielką, maleńką, maleńką ilością wody i natychmiast zamknąć.
-wirować, nie wstrząsać, aż mieszanina zacznie się mocno toczyć
-odczekać jak najdłużej przed beknięciem
-wstrząsnąć skurwielem jak diabli, beknąć, powtórzyć, kontynuować, aż cały lit zmieni kolor na brązowy
-przefiltrować przez waciki i serię filtrów do kawy do nowego pojemnika
-gazować ciecz płynnym ogniem i solą przez rurki, aż zacznie "padać śnieg"
-przefiltrować białą substancję i wysuszyć
-Efekt końcowy to bezużyteczne śmieci. Czy to wszystko z powodu amonu? Czy mógłbym wziąć ten tandetny proszek i włożyć go do nowego garnka i wtedy zadziała? czy jest bezużyteczny i należy go wyrzucić?
-odmierzam paliwo Coleman (wszystko to jest zapisane, a ja nie mam go pod ręką, aby być w 100% dokładnym w tej chwili, ale mam zapisane dokładne pomiary)
-wlać do butelki ze strumieniem sody
-odmierzyć amon, umieścić go w butelce ze strumieniem sody
-rozebrać baterie, umieścić w osobnym pojemniku z paliwem Coleman, aby je zakonserwować.
-odmierzyć ług, włożyć do butelki ze strumieniem sody
-odmierzyć ług, umieścić w strumieniu sody
-wziąć lit, włożyć do strumienia sody
-rozpocząć reakcję niewielką, maleńką, maleńką ilością wody i natychmiast zamknąć.
-wirować, nie wstrząsać, aż mieszanina zacznie się mocno toczyć
-odczekać jak najdłużej przed beknięciem
-wstrząsnąć skurwielem jak diabli, beknąć, powtórzyć, kontynuować, aż cały lit zmieni kolor na brązowy
-przefiltrować przez waciki i serię filtrów do kawy do nowego pojemnika
-gazować ciecz płynnym ogniem i solą przez rurki, aż zacznie "padać śnieg"
-przefiltrować białą substancję i wysuszyć
-Efekt końcowy to bezużyteczne śmieci. Czy to wszystko z powodu amonu? Czy mógłbym wziąć ten tandetny proszek i włożyć go do nowego garnka i wtedy zadziała? czy jest bezużyteczny i należy go wyrzucić?
- Reaction score
- 1
- By SauceySockss
Jednak kilka razy zdarzyła mi się katastrofa ze strumieniami sody. Małe gumowe uszczelki na pokrywkach, moje dosłownie rozerwały się lub częściowo rozpuściły, a gdy całe ciśnienie uwolni się naraz, wybuchnie wulkan. Za każdym razem, z wyjątkiem jednego, zwracam szczególną uwagę i mam w pobliżu zapasową nakrętkę, dzięki której mogę zapobiec katastrofie. raz spryskał mnie paliwem i cały mój garaż. DZIĘKI BOGU nic się nie zapaliło ani nie rozwścieczyło, bo inaczej byłbym bardzo chrupiący.