Witam wszystkich, jestem tu nowy. Czy ktoś z doświadczonych mógłby podzielić się ze mną i innymi zainteresowanymi jakąś dobrą i skuteczną metodą produkcji prekursora efedryny w domu? Mam benzaldehyd, drożdże, melasę i wiadro do fermentacji alkoholowej. Od jakiegoś czasu zbieram informacje, przetłumaczyłem patent (US6271008) na swój język, a także kilka innych opracowań, ciekawi mnie ten proces, niestety nie znam się na tym zaawansowanym kodzie chemicznym, lubię gdy wiedza jest podana jasno, a większość tych opracowań jest napisana językiem naukowców, ciężko dokopać się do konkretnych, spójnych informacji, a nie chciałbym niczego spieprzyć robiąc coś niedokładnie, dlatego proszę osoby doświadczone w tej metodzie o poprowadzenie mnie jak wyrozumiały rodzic za rękę krok po kroku. Myślę, że można to uprościć do instrukcji w podobnym stylu (preferowany przykładowy szablon):
Aby otrzymać 100g fenyloacetokarbinolu (metodą biotransformacji) należy:
1) Do wiadra dodać x mililitrów/gramów melasy, następnie dodać (x) gramów drożdży
2) Po 24 godzinach dodać (x) mililitrów/gramów benzaldehydu
itd.
Czy możecie mi pomóc w dokładnym uzupełnieniu tej instrukcji, tak aby w przyszłości służyła mi i innym zainteresowanym produkcją l-PAC? A może przeoczyłem jakiś wątek, który mógłby mnie łatwo naprowadzić na rozwiązanie? Pomóżcie mi uprościć tę enigmę. Pozdrawiam!
Aby otrzymać 100g fenyloacetokarbinolu (metodą biotransformacji) należy:
1) Do wiadra dodać x mililitrów/gramów melasy, następnie dodać (x) gramów drożdży
2) Po 24 godzinach dodać (x) mililitrów/gramów benzaldehydu
itd.
Czy możecie mi pomóc w dokładnym uzupełnieniu tej instrukcji, tak aby w przyszłości służyła mi i innym zainteresowanym produkcją l-PAC? A może przeoczyłem jakiś wątek, który mógłby mnie łatwo naprowadzić na rozwiązanie? Pomóżcie mi uprościć tę enigmę. Pozdrawiam!