- Reaction score
- 17
8 g NaBH4 zawieszono w zimnym DCM, dodano kroplami 40 ml lodowatego kwasu octowego i roztwór mieszano aż do zatrzymania wydzielania wodoru.
W innym roztworze 10 g 5-metoksytryptaminy rozpuszczono w DCM. Do rbf dodano 8 ml trietyloaminy, 21,2 g adduktu wodorosiarczynu formaldehydu i sita 4A.
Pozostawiono rbf do mieszania przez 10-15 minut, aby umożliwić kondensację reagentów, a następnie dodano kroplami triacetoksyborohydryd sodu, który został wykonany wcześniej.
Mieszano przez około 24 godziny. Reakcję wygaszono dodając kroplami 15% roztwór KOH i wykonano prostą obróbkę aminową w celu odzyskania produktu, który wykrystalizował bez żadnych problemów. Stosując triacetoksyborohydryd sodu zawsze uzyskuję 90%+.
W innym roztworze 10 g 5-metoksytryptaminy rozpuszczono w DCM. Do rbf dodano 8 ml trietyloaminy, 21,2 g adduktu wodorosiarczynu formaldehydu i sita 4A.
Pozostawiono rbf do mieszania przez 10-15 minut, aby umożliwić kondensację reagentów, a następnie dodano kroplami triacetoksyborohydryd sodu, który został wykonany wcześniej.
Mieszano przez około 24 godziny. Reakcję wygaszono dodając kroplami 15% roztwór KOH i wykonano prostą obróbkę aminową w celu odzyskania produktu, który wykrystalizował bez żadnych problemów. Stosując triacetoksyborohydryd sodu zawsze uzyskuję 90%+.
↑View previous replies…
Czy chcesz powiedzieć, że surowcem do reakcji powinna być 5-metoksytryptamina zamiast tryptaminy?
- Reaction score
- 161
Wcale nie! Przeczytaj mój inny komentarz, to kompletna bzdura! Zamiast tego tworzysz 5-MeO-DMT, które powala cię 50 razy bardziej niż N,N-DMT(aka DMT).
- Reaction score
- 161
Zdajesz sobie sprawę, że w ten sposób uzyskuje się 5-MeO-DMT, a nie DMT, prawda?
Wątpię, czy faktycznie sam wypróbowałeś tę procedurę, jak twierdzisz. Nie ma ŻADNEJ KURWA MOŻLIWOŚCI, że przypadkowo stworzyłeś 5-MeO-DMT i tego nie zauważyłeś.
Daj spokój. Do DMT potrzebna jest tryptamina. W przypadku 5-MeO-DMT używasz 5-metoksytryptaminy, szczególnie ze względu na grupę metoksy w 5-MeO-DMT...
Wątpię, czy faktycznie sam wypróbowałeś tę procedurę, jak twierdzisz. Nie ma ŻADNEJ KURWA MOŻLIWOŚCI, że przypadkowo stworzyłeś 5-MeO-DMT i tego nie zauważyłeś.
Daj spokój. Do DMT potrzebna jest tryptamina. W przypadku 5-MeO-DMT używasz 5-metoksytryptaminy, szczególnie ze względu na grupę metoksy w 5-MeO-DMT...
Uspokój się, nie masz absolutnie pojęcia, co mam na myśli, kiedy cię pytam, to znaczy, że "ta metoda działa z 5-metoksytryptaminą zamiast tryptaminy, prawda?"Tak samo Hamilton powiedział w filmie, że używał tryptaminy, ale widziałem, że roztwór nie był w kolorze tryptaminy, i wypróbowałem tę procedurę i nie zadziałała, a ty wspomniałeś o tej samej procedurze z 5-metoksytryptaminą." teraz mamy jasność? czy powinienem ci udowodnić?!!!Nie bądź podejrzliwy, kiedy nic nie wiesz.