- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 33
Bardzo szczegółowe wyjaśnienie, chemiku, mam teraz 57% kwas jodowodorowy, czerwony fosfor, jod, chlorowodorek pseudoefedryny i wodę destylowaną. Czy możesz mi podać stosunek dodawania, temperaturę i czas refluksu?
- Language
- 🇨🇿
- Reaction score
- 3
Nie rozumiem, dlaczego w ten sposób, po prostu pytam, ponieważ lepszym sposobem dla mnie będzie zawsze E + P + H3PO4 85% <+... i podgrzanie do 110C i rozpoczęcie stopniowego zmniejszania I zgodnie z ilością E w reakcji, w zasadzie kiedy przefiltrowałem reakcję do pojemnika z toluenem lub ksylenem i dodałem mieszaninę NaOh z wodą, więc mam tę samą czystą wolną bazę, którą mogę odfiltrować z suchego NaOh, co doskonale wchłonęło wszystkie zanieczyszczenia po 2-3-krotnym dodaniu mieszaniny HCl 32%<+ z wodą za każdym razem wstrząsając i oddzielając mniejszą część, dzięki czemu mogę zrobić piękniejszy produkt bez rekrystalizacji, ale nie chcę wyglądać jak najlepszy inteligentniejszy koleś na świecie, po prostu zapytałem, dlaczego jest tak skomplikowany, ponieważ nigdy nie próbowałem innej metody, którą znam. peace