- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Dlaczego w heksanie nigdzie nie występuje bąbelkowanie? A mycie gorącą wodą z NaCl i sodą oczyszczoną usuwa wiele zanieczyszczeń.
Niemniej jednak, jeśli użyjesz metanolu zamiast IPA, możesz przeprowadzić bezpośrednią ekstrakcję z mieszaniny reakcyjnej po dodaniu ługu heksanem.
Niemniej jednak, jeśli użyjesz metanolu zamiast IPA, możesz przeprowadzić bezpośrednią ekstrakcję z mieszaniny reakcyjnej po dodaniu ługu heksanem.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Ponadto, jeśli używasz nitrometanu zamiast metyloaminy, nie musisz wykonywać chłodzenia, a ponadto możesz destylować i ponownie wykorzystywać źródło metyloaminy. Mniej odpadów i niższe koszty
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Teraz sprawdzam, czy jest to naprawdę dekstro, kiedy robię z niego kryształ. Po wyprodukowaniu kryształu mogę umieścić tutaj. Muszę też wspomnieć, że nie mam jeszcze prawidłowych proporcji, muszę przeprowadzić więcej reakcji
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Po destylacji próżniowej muszę również wykonać ekstrakcję ciecz-ciecz z zasadą kwasową, jeśli chcesz umieścić w niej suchy gaz hcl, w przeciwnym razie musisz umieścić zamrażarkę. odkryłem trudny sposób.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Właściwie to z wiórkami magnezu i pewnym kompleksem, aby zrobić super grignard
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 60
Pracowałeś wcześniej z nitrometanem? Mam problemy z wyizolowaniem produktu, który w przyszłości prawdopodobnie zakwaszę kwasem cytrynowym, a następnie oddestyluję próżniowo, a stamtąd dodam ługu, aby ponownie go zakwasić, a następnie oddestyluję próżniowo bazę (i oczywiście wodę), a następnie wyekstrahuję destylat heksanem i przepuszczę przez niego suchy gaz HCL.
Lub po prostu zamrozić i rekrystalizować za pomocą IPA.
Lub po prostu zamrozić i rekrystalizować za pomocą IPA.