- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 5
Cześć chłopaki, użyłem tego przepisu z moim przyjacielem, ale mieliśmy z nim pewien problem, szło nam dobrze aż do etapu metyloaminy. Ale podczas aminowania przez metyloaminę, roztwór nie zmienia koloru jak w instrukcji (przybiera żółty kolor w pierwszych godzinach, a potem nie zmienia się nawet przez 1 dzień).
Przy pierwszych próbach po prostu umieściliśmy chłodnicę zwrotną, ale przeczytałem kilka rzeczy, że korek byłby lepszy do uwięzienia metyloaminy, więc spróbowałem tego również, nastąpiła pewna poprawa w kolorze, ale nie w końcowej wydajności,
czy może to być spowodowane wysoką lotnością metyloaminy? Utrzymywaliśmy temperaturę poniżej 35' C i dzieliliśmy dodatek metyloaminy na 3 do 4 porcji przez 10 do 12 godzin
Z tego powodu nasz produkt końcowy ledwo osiągnąłby kilka gramów.
nasza waga wynosiła 25g propio
I robimy własny HBr za pomocą PBr i H2SO4.
Przy pierwszych próbach po prostu umieściliśmy chłodnicę zwrotną, ale przeczytałem kilka rzeczy, że korek byłby lepszy do uwięzienia metyloaminy, więc spróbowałem tego również, nastąpiła pewna poprawa w kolorze, ale nie w końcowej wydajności,
czy może to być spowodowane wysoką lotnością metyloaminy? Utrzymywaliśmy temperaturę poniżej 35' C i dzieliliśmy dodatek metyloaminy na 3 do 4 porcji przez 10 do 12 godzin
Z tego powodu nasz produkt końcowy ledwo osiągnąłby kilka gramów.
nasza waga wynosiła 25g propio
I robimy własny HBr za pomocą PBr i H2SO4.