Więc dzisiaj druga próba.
Znowu problemy z p2np.
Rozpuściło się całkowicie, ale po pozostawieniu go w temperaturze pokojowej znów stało się papkowate.
Dodałem GAA, mieszałem na gorącej płycie, ale nie odniosłem wielkiego sukcesu (GAA ma obrzydliwy zapach, który jest ekstremalnie penetrujący i długo się utrzymuje).
Amalgamat był dobry, ale popełniłem duży błąd! Po wypłukaniu nałożyłem zatyczkę na kolbę, aby zablokować dostęp tlenu (zakładałem płaszcz przeciwdeszczowy
@Never to sleep , i inne rękawiczki), a następnie wyciągnąłem zatyczkę, gówno prawie eksplodowało! uwolniło się wysokie ciśnienie i wysoka temperatura. (Byłem niepewny, aby włożyć p2np, ponieważ był bardzo gorący), więc włożyłem go na sekundę do zimnej kąpieli wodnej, aby trochę ostygnąć.
Następnie dodałem papkowaty p2np, ale bez natychmiastowej interakcji. dopiero po intensywnym potrząsaniu temperatura wzrosła, w sumie spędziłem około godziny potrząsając, aby go rozgrzać do ostygnięcia, gdybym nadal potrząsał i chłodził. (Domyśliłem się, że przegapiłem miejsce, w którym należy umieścić p2np w amalgamacie.
Dodałem roztwór alki i "zamieszałem", gwałtowna reakcja (dużo bąbelków),
30min później: górna warstwa nadal się tworzyła, więc zamieszałem 3 razy.
Wziąłem 3 shouwery (czuję niepokój, gdy myślę o Hg).
Teraz jestem w piżamie i nie chcę patrzeć (opary w mojej wygodnej piżamie, a potem idę spać z nią ....).
Pytania:
-Czy to normalne, że ekstremalny wzrost temperatury (od amalgamatu)?
-Gdybym dodał p2np, temperatura wzrosłaby bardziej w wyniku interakcji z amalgamatem? / Czy nie jest to związane z ciepłem? (dodanie p2np)
- Nadal jestem zaniepokojony tymi oparami Hg. W sumie wdychałem je maksymalnie 5 razy (opary lub w pokoju / ogrodzie, gdzie opary były nadal obecne),
czy ktoś może mi podać jakieś liczby lub informacje, aby mnie uspokoić? (Wiem, że nie używanie Hg jest najlepsze, ale nie jest opcją, ponieważ wydałem tyle pieniędzy na tę konfigurację / metodę (musiałem kupić wszystko))
dzięki