- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 76
Nie, absolutnie w tym sensie, że reakcja nie zadziała przy użyciu niedestylowanego P2P, czyż nie.
Jednak produkt końcowy jest zawsze wyższej jakości, gdy używa się związków destylowanych. I nie zapominajmy, że brudny P2P bez wątpienia wpływa na wydajność. To żmudna praca, ale się opłaca.
Jednak produkt końcowy jest zawsze wyższej jakości, gdy używa się związków destylowanych. I nie zapominajmy, że brudny P2P bez wątpienia wpływa na wydajność. To żmudna praca, ale się opłaca.
- Reaction score
- 4
Czy uważasz, że absolutnie konieczne jest mierzenie ciśnienia w układzie podczas destylacji próżniowej oleju p2p/oleju metylowego freebase? Czy mogę po prostu podłączyć pompę próżniową do adaptera próżniowego na nowej pustej kolbie odbiorczej, gdy DCM został oddestylowany (ponieważ DCM o niskiej temperaturze wrzenia 50 ° C destyluje nawet bez próżni), włączyć podciśnienie, podkręcić temperaturę, aż zobaczę pierwsze oznaki oleju p2p docierającego do kolby odbiorczej i utrzymać temperaturę do zakończenia destylacji.
Czy czegoś tu brakuje? Czy muszę mierzyć ciśnienie próżni? Czy mogę po prostu powoli zwiększać temperaturę, aż zobaczę, że olej pojawia się w kolbie odbiorczej?
Czy czegoś tu brakuje? Czy muszę mierzyć ciśnienie próżni? Czy mogę po prostu powoli zwiększać temperaturę, aż zobaczę, że olej pojawia się w kolbie odbiorczej?
G.Patton
Expert
- Solutions
- 3
- Reaction score
- 2,850
- Deals
- 1