- Solutions
- 1
- Reaction score
- 661
- Deals
- 8
Witam,
Po sprawdzeniu i przetestowaniu metod zamieszczonych w wątku http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...-methyl-pmk-glycidate-conversion-to-pmk.2013/ zdecydowałem się zamieścić najlepszą dla mnie metodę:
1. Wlać 47,5 litra H2O do reaktora i dodać 2,5 kg wodorowęglanu sodu, mieszając do całkowitego rozpuszczenia, wyjąć mieszaninę i zachować.
2. Wlać do reaktora 7 l H2O
3. Dodać mieszając 1,2 kg wodorotlenku sodu
4. Podczas gdy H2O i wodorotlenek sodu mieszają się i uzyskują temperaturę, dodaj 5 kg wosku PMK do stopienia na małym ogniu.
5. Gdy PMK jest stopiony, dodać go do reaktora i umieścić mieszaninę w temperaturze 80 ° C w temperaturze wrzenia przez 1 godzinę mieszając.
6. Dodać 3,25 kg HCL 37% w małych porcjach, po dodaniu całości utrzymywać mieszaninę w temperaturze 80°C pod chłodnicą zwrotną przez 1 godzinę mieszając.
7. Zatrzymać mieszanie i umieścić mieszaninę w temperaturze 25°C.
8. Odrzucić górną warstwę wody.
9. Ponownie umieścić w reaktorze górną warstwę oleju.
10. Dodać mieszaninę H2O i wodorowęglanu sodu, mieszając 2-3 minuty.
11. Dodaj 10 litrów DCM (najlepiej z zamrażarki).
12. Pozostawić do rozdzielenia na około 10-15 minut.
13. Odparować DCM z dolnej warstwy.
Wydajność oleju PMK (MDP2P; cas 4676-39-5) wynosi 3,72 kg.
Po sprawdzeniu i przetestowaniu metod zamieszczonych w wątku http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...-methyl-pmk-glycidate-conversion-to-pmk.2013/ zdecydowałem się zamieścić najlepszą dla mnie metodę:
1. Wlać 47,5 litra H2O do reaktora i dodać 2,5 kg wodorowęglanu sodu, mieszając do całkowitego rozpuszczenia, wyjąć mieszaninę i zachować.
2. Wlać do reaktora 7 l H2O
3. Dodać mieszając 1,2 kg wodorotlenku sodu
4. Podczas gdy H2O i wodorotlenek sodu mieszają się i uzyskują temperaturę, dodaj 5 kg wosku PMK do stopienia na małym ogniu.
5. Gdy PMK jest stopiony, dodać go do reaktora i umieścić mieszaninę w temperaturze 80 ° C w temperaturze wrzenia przez 1 godzinę mieszając.
6. Dodać 3,25 kg HCL 37% w małych porcjach, po dodaniu całości utrzymywać mieszaninę w temperaturze 80°C pod chłodnicą zwrotną przez 1 godzinę mieszając.
7. Zatrzymać mieszanie i umieścić mieszaninę w temperaturze 25°C.
8. Odrzucić górną warstwę wody.
9. Ponownie umieścić w reaktorze górną warstwę oleju.
10. Dodać mieszaninę H2O i wodorowęglanu sodu, mieszając 2-3 minuty.
11. Dodaj 10 litrów DCM (najlepiej z zamrażarki).
12. Pozostawić do rozdzielenia na około 10-15 minut.
13. Odparować DCM z dolnej warstwy.
Wydajność oleju PMK (MDP2P; cas 4676-39-5) wynosi 3,72 kg.
Last edited by a moderator: