- Reaction score
- 254
- Deals
- 1
Myślisz, że potrzebujesz tylko słabej zasady octanu amonu, cykloheksyloaminy i n-butylu może się mylić, ale zawsze możesz spróbować
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 29
- By Rabidreject
Tak, octan amonu będzie tym, o którym bym pomyślał....
Zamierzam wybrać 3,4,5-triMEOba przed 2,5-di. Czysto dlatego, że reakcja z nitrometanem i jesteś na najlepszej drodze do meskaliny, a mimo to nadal mogę spróbować użyć nitrometanu do wytworzenia 3,4,5-TMA.
W pewnym momencie chcę zrobić 2c-b, ale bromowanie ogólnie mnie przeraża - mam 1 cm3, który kupiłem wieki temu, który jest przechowywany w fiolce, w której się pojawił, ale używanie gazu brzmi jeszcze bardziej przerażająco!!!
Czy nie ma sposobu na bromowanie czegoś bez użycia bromu pierwiastkowego?
Zamierzam wybrać 3,4,5-triMEOba przed 2,5-di. Czysto dlatego, że reakcja z nitrometanem i jesteś na najlepszej drodze do meskaliny, a mimo to nadal mogę spróbować użyć nitrometanu do wytworzenia 3,4,5-TMA.
W pewnym momencie chcę zrobić 2c-b, ale bromowanie ogólnie mnie przeraża - mam 1 cm3, który kupiłem wieki temu, który jest przechowywany w fiolce, w której się pojawił, ale używanie gazu brzmi jeszcze bardziej przerażająco!!!
Czy nie ma sposobu na bromowanie czegoś bez użycia bromu pierwiastkowego?
↑View previous replies…
- Reaction score
- 254
- Deals
- 1
- Reaction score
- 254
- Deals
- 1
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 6
Tak Rabidreject, bromowanie nie jest już problemem. Weź trochę NBS (N-bromobursztynoimidu). Ale musisz mieć czysty 2c-h Hcl lub 2c-h Oxalate. Nie jest to jednak takie trudne.
Obecnie istnieje nietoksyczna i bezpieczna synteza 2c-b, którą można wykonać w domu. Redukcja NaBH4 + Cu(II)Cl i bromowanie NBS. I działa dobrze nawet przy większych ilościach.
Kiedyś w końcu skopiuję/wkleję mój opis 2c-b.
Obecnie istnieje nietoksyczna i bezpieczna synteza 2c-b, którą można wykonać w domu. Redukcja NaBH4 + Cu(II)Cl i bromowanie NBS. I działa dobrze nawet przy większych ilościach.
Kiedyś w końcu skopiuję/wkleję mój opis 2c-b.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 29
Znaczenie tego postu właśnie trafiło do domu. Ogromne podziękowania za kilka prostych słów! Haha