Synteza tego odczynnika jest dość prosta, ale bardzo nieprzyjemna ze względu na uwalnianie toksycznych gazów. O wiele łatwiej jest kupić gotowe w Chinach, Indiach lub Europie. Dostawców jest całkiem sporo, średnia cena to 300-500 dolarów za kilogram.
W przypadku zakupu hurtowej partii 100 kg może być możliwe znalezienie go w cenie 200-300 dolarów.
Cześć, Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich. Podczas produkcji chlorku naftoilu mam trudności z destylacją. Czy mogę przechowywać produkt bez destylacji, na przykład po dodaniu kwasu naftolowego i fosforylu? Uruchomić skraplacz na pół godziny z chłodnicą zwrotną, następnie odparować chlorek propionylu w powietrzu, a następnie pobrać produkt bez destylacji. Dziękuję.
Tak, myślę, że produkcja jwh jest taka sama jak koksu, jeśli nie ma eteru, to nie ma koksu, to samo dotyczy jwh, jeśli nie ma głównego pierwiastka, takiego jak indol, ale nie ma innych substytutów.
Rdzeń może być różny, ale indol jest najtańszym i najbardziej przystępnym spośród podobnych. Istnieje substancja na rdzeniu naftalenowym, ale nie sądzę, aby była dobra.