- Reaction score
- 9
Fermentacja benzaldehydów... Wygląda na to, że każdy chce to zrobić, ale nigdy tego nie robi. A wielu z was szuka odpowiedzi, podczas gdy nikt nie jest w stanie udzielić prawdziwych odpowiedzi. Jak w przypadku każdej fermentacji, wszystko sprowadza się do pożywki, drożdży i temperatury. WSZYSTKIE WYMIENIONE SKŁADNIKI SĄ WAŻONE I ROZCIEŃCZANE W WODZIE DO PRZYGOTOWANIA 800cm.
Medium A Medium B Medium C
PEPTONE 4.8g PEPTONE 4.8 EKSTRAKT Z DROŻDŻY 4.8g
SODIUM PYRUVATE 49.3g SURCOSE 80g SURCROSE 80g
KWAS CYTRYNOWY 8,4g KWAS CYTRYNOWY 8,4g SIARCZAN AMONIUM 7,32g
SIARCZAN MAGNEZU 0,4g PH MUSI WYNOSIĆ 4,5 DLA FOSFORANU DIHYDROGENU POTASU A I B .8g
PH MUSI WYNOSIĆ 5,5
Medium A Medium B Medium C
PEPTONE 4.8g PEPTONE 4.8 EKSTRAKT Z DROŻDŻY 4.8g
SODIUM PYRUVATE 49.3g SURCOSE 80g SURCROSE 80g
KWAS CYTRYNOWY 8,4g KWAS CYTRYNOWY 8,4g SIARCZAN AMONIUM 7,32g
SIARCZAN MAGNEZU 0,4g PH MUSI WYNOSIĆ 4,5 DLA FOSFORANU DIHYDROGENU POTASU A I B .8g
PH MUSI WYNOSIĆ 5,5
- Reaction score
- 43
Czy mógłbyś wyjaśnić dokładniej całą procedurę i rzeczy łatwiejsze do zrozumienia dla idiotów takich jak ja?
Medium A co to jest. Składa się z
Medium B to samo co powyżej
Medium C to samo co powyżej
i pełną procedurę, jak długo pozostawić każdą pożywkę, jakie temperatury i tak dalej, w kategoriach laika.
Jestem wdzięczny za twoją wiedzę i chciałbym wyprodukować własny noreph.
Medium A co to jest. Składa się z
Medium B to samo co powyżej
Medium C to samo co powyżej
i pełną procedurę, jak długo pozostawić każdą pożywkę, jakie temperatury i tak dalej, w kategoriach laika.
Jestem wdzięczny za twoją wiedzę i chciałbym wyprodukować własny noreph.
↑View previous replies…
- By azides
W mojej głowie, podczas gdy ludzie mogli to robić w przeszłości, mam cholerną nadzieję, że ludzie wiedzieli, co robią. Albo źle to odczytuję i nie ma się czego obawiać... tak czy inaczej, nieostrożny badacz nie powinien nawet pracować z azydkiem cyjanogenu, bromkiem cyjanogenu czy czymkolwiek podobnym, ale nigdy nie wiadomo, co głupcy wymyślą. Związek ten ma około stu odniesień w literaturze, z których spory procent to prace teoretyczne i obliczeniowe. Większość z nich dotyczy chemii fizycznej, badając jego rozkład i właściwości reaktywne. Można natknąć się na kilka prac, które faktycznie używają go jako odczynnika w syntezie, ale sądzę, że można je policzyć na palcach, co jest dobrą okazją, aby przypomnieć sobie, dlaczego wszystkie są nadal dołączone.
https://www.science.org/content/blog-post/things-i-won-t-work-cyanogen-azide
Wy obrażamsobie , że ktoś wrak mniej nie unika wody i silnych kwasów, które mogą prowadzić do tworzenia kwasu hydrazowego, który jest wysoce toksyczny, lotny i wybuchowy. Ale wiesz, ja tylko głośno myślę...
https://www.science.org/content/blog-post/things-i-won-t-work-cyanogen-azide
Wy obrażamsobie , że ktoś wrak mniej nie unika wody i silnych kwasów, które mogą prowadzić do tworzenia kwasu hydrazowego, który jest wysoce toksyczny, lotny i wybuchowy. Ale wiesz, ja tylko głośno myślę...