Cóż, jest to oczywiście subiektywne, niektórzy uważają, że racemiczny haj jest euforyczny. U osób ze skłonnością do niepokoju dodatkowa adrenalina racemic powoduje, że czują się zbyt niepewnie, by czuć się komfortowo. Adderall składa się w około 75% z soli dekstro. W adderallu są 4 sole, z których 2 są dekstro (25% x 2) i 2 racemiczne (12,5% x 2), więc 75%. Sole różnią się jednak ilością rzeczywistej amfetaminy w porównaniu do soli nieaktywnej. Byłoby to poważnym niedopatrzeniem, gdyby skład adderalla był w jakikolwiek sposób ukierunkowany na konkretny efekt. Jego dziwny skład jest 3 wersją adderallu do tej pory. Jest on ciągle przeformułowywany, aby ścigać amerykańskie patenty. 25% nie jest liczbą, która wystąpiłaby w oparciu o testy dla każdej z 3 soli, jest to po prostu wygodne.
Myślę, że gdyby pewnego dnia ktoś zastąpił twój adderall równoważną dawką metamfetaminy, nie zauważyłbyś niczego poza innym czasem działania. Myślę, że w przypadku palenia lub wstrzykiwania dużych dawek nieklinicznych różnice byłyby bardziej widoczne. Ale chętnie przyjmę każdą z nich zamiennie i dałem je innym, nie mówiąc im, co jest które i nie zauważyli. Aby zrobić adderall, wystarczy wyizolować dekstro z niektórych soli wolnej bazy, połowę odzyskanego dekstro jednej soli, połowę drugiej. To samo dla nietkniętej racemicznej, a następnie połączyć 4 sole w równej masie. Różne sole wchłaniają się w różny sposób, ale ostatecznie i tak wszystko kończy się na wolnej bazie, więc jeśli naprawdę chcesz stworzyć dokładny adderall, musisz po prostu znaleźć rzeczywistą ilość wolnej bazy na sól, co da ci rzeczywisty stosunek D: L.