Noul meu mod a făcut cristal acum sunt al naibii de greu și este foarte greu crash cu cardul de credit și sunt foarte mari ✓
Acum sunt în creștere este de 1 zi
Iată o fotografie a 4MMC în apă încălzită până la saturație la 95 de grade într-o oală, apoi plasată într-un răcitor izolat cu apă clocotită adăugată ca baie.
Răcitorul este închis și acoperit cu un sac de dormit. Se deschide după 24 de ore.
Atâta timp cât soluția este curată, se obțin cristale de 0,8-1,2 cm lățime.
Metoda de răcire treptată funcționează la fel ca toate celelalte. Solubilitatea 4mmc la o temperatură mai scăzută scade și cristalul începe să crească. Cu cât temperatura se modifică mai lent, cu atât cristalul crește mai mare.
Un dezavantaj este că, chiar și după ce cristalizarea este completă, o parte din 4mmc rămâne în apă. Prin urmare, este mai bine să se utilizeze doi solvenți.
Un procent mare de apă și un procent mai mic de solvent vor crea cristale perfecte, iar solventul va reține și va păstra restul produsului pentru extracția ulterioară.
Modelul de difracție cu raze X ar face acest lucru mai convingător (nu am mai văzut astfel de 4MMC din 2010, prin urmare știu că pot fi ca atare, dar nu le-am obținut niciodată personal). P.S. Nu am nicio competență reală în interpretarea datelor XRD...