Din câte știu eu, chiar dacă plătiți cu un card de credit, banca dvs. nu poate vedea ce ați comandat exact și de la ce vânzător, cu condiția ca piața sau furnizorul de plăți (portalurile web terțe pe care unele site-uri web le utilizează pentru a procesa plata, de obicei sunteți redirecționat către o pagină separată unde introduceți informațiile privind cardul de credit) să nu furnizeze aceste informații suplimentare voluntare care nu sunt necesare pentru a efectua plata. Piețele precum Ebay sau, de regulă, orice piață de origine chineză nu le furnizează. Dacă comandați acolo, plata este trimisă mai întâi într-un cont deținut de piață, iar apoi aceasta o transmite vânzătorului, ceea ce înseamnă că, dacă comandați ceva "suspect", cum ar fi substanțe chimice, banca dumneavoastră nu poate vedea că ați comandat de fapt o substanță chimică, ci doar că ați comandat ceva de pe Ebay.
Cu toate acestea, ambalarea este la latitudinea vânzătorului! Comandarea de produse ilegale este riscantă, în special atunci când pachetul trece de o jurisdicție la alta în timpul transportului (când pachetul merge din UE în SUA sau invers), caz în care este verificat de vamă. Dacă eticheta conține numele unei substanțe chimice ilegale, acestea o vor confisca. Același lucru se întâmplă și atunci când o recunosc sau conținutul pachetului pare suspect în general atunci când este scanat. Cu toate acestea, din experiența mea, vânzătorii de produse chimice se pricep destul de bine să eticheteze pachetele sub alt nume pentru a evita suspiciunile. Ei fac acest lucru chiar și în cazul produselor chimice legale. Dacă evitați vânzătorii și piețele cu suspiciuni clare, ar trebui să fiți în regulă. Puteți întreba pe acest forum, de obicei cineva care a comandat deja de acolo poate verifica legitimitatea. Eu însumi nu comand niciodată produse chimice din afara jurisdicției mele generale și nu am avut niciodată o problemă din această cauză.
Nu vreau să mă iau de tine pentru ceva atât de minor, dar substanțele chimice pe care le-ai menționat nu sunt "precursori". Un precursor este o substanță chimică care este un element fundamental în sinteza finală sau penultima (a compoziției formate din grupuri funcționale și atomi aranjați într-un mod direct aplicabil în sinteza compușilor ilegali). Un precursor este, în general, modificat (extins sau redus) pentru a produce un compus ilegal. Chestii precum NaOH sau IPA sunt solvenți care creează doar condițiile necesare pentru ca precursorul să reacționeze. Spre deosebire de precursori, aceștia sunt de obicei interschimbabili, oferind același rezultat sau un rezultat apropiat. Astfel de solvenți, cu o gamă extrem de largă de aplicații, sunt de obicei legali și complet nesuspecți. Din experiență, vă recomand să pregătiți întotdeauna o explicație pentru o utilizare legitimă a oricărui produs chimic pe care îl comandați. Chiar și atunci când sunteți suspect ulterior, puteți evita urmărirea penală dacă faceți să pară că le-ați folosit în mod legitim.
Mă bucur să văd un alt chimist clandestin printre noi. Călătorie plăcută. Deducând din întrebările tale, bănuiesc că ești abia la început în această călătorie, așa că, ca un sfat prietenesc, așteaptă-te ca lucrurile să o ia razna. Nu credeți că puteți evita toate greșelile sau consecințele. Dacă nu ai așteptări ireale, nu poți fi dezamăgit, așa cum am spus.