Am găsit această rețetă pe Uncle Fester book
Sinteza amfetaminei prin reacția Leuckart
Magia reacției este de a pune fenilacetona și formamida împreună cu câteva
zile înainte de a face reacția.
O parte fenil acetonă și 2 părți fonnamidă trebuie să stea la temperatura camerei cel puțin 24 de ore sau
mai mult. Cred că o săptămână este cel mai bine. Trebuie agitat de două ori pe zi sau mai mult. Cred că formamida
reacționează lent cu fenil acetona, deci cu cât stă mai mult, cu atât mai bine!
Poate că dacă temperatura este mai ridicată, reacționează mai repede. Unii oameni o lasă doar o zi, dar dacă
aveți timp, de ce să nu o lăsați să stea una sau două săptămâni?
Chiar înainte să fiu arestat, am măsurat pH-ul amestecului și cred că acesta se schimbă
în fiecare zi. Cu puțină răbdare, ar trebui să reușiți să vă dați seama care este cea mai bună perioadă de timp pentru a-l lăsa
să stea.
Atenție: Nu puneți NICIODATĂ acidul formic cu amestecul. Acesta va strica totul și veți
va trebui să o luați de la capăt.
Așadar, acum ați așteptat o săptămână și sunteți gata să vă apucați de treabă. Puneți amestecul într-un flacon de sticlă
flacon cu chipsuri de fierbere. Ar trebui să folosiți cât mai multe, deoarece aveți nevoie de bule mici.
Acest lucru este foarte important! ! Cu un condensator deasupra pentru reflux, apa din interiorul condensatorului nu trebuie
nu trebuie să fie foarte rece, deoarece amoniacul va bloca gaura din condensator, astfel încât 30° C este o temperatură bună
temperatură bună pentru acesta. Puteți chiar să lăsați toată apa afară, dacă nu vă deranjează mirosul de amoniac.
Chiar înainte de a începe, luați puțin acid fonnic și adăugați-l la amestec. Nu trebuie decât
nevoie de puțin; de exemplu, pentru un amestec de 3 litri, adăugați Scc. Mai mult nu va face niciun hann. Dacă puneți
prea mult, încălziți balonul fără condensator până când temperatura a crescut la 1 60- 1 65°
C, și puneți condensatorul la loc.
Acum trebuie să ridicați temperatura la 1 80° C și, uneori, puțin mai mult, în funcție
de calitatea formamidei dumneavoastră. Aici se folosește calitate industrială. Nu am avut niciodată probleme, atâta timp cât
atâta timp cât este curată.
Lăsați amestecul la re1ux timp de o oră după ce a ajuns la temperatura dorită. Amestecul
se va schimba de la galben deschis la galben închis. Dacă începe să se întunece, atunci temperatura dvs. este prea
ridicată.
După o oră, lăsați-l să se răcească sau, dacă este un lot mic, luați o pâlnie sep cu
apă și amestecați-o cu lotul dumneavoastră. Nu folosiți leșie în această etapă.
Acum scoateți uleiul și amestecați-l cu o cantitate dublă de acid clorhidric. Se lasă la reflux timp de
o oră.
Acum trebuie să separați aceasta cu leșie. Cel mai bun lucru de făcut este să lăsați mai întâi să se răcească, dar dacă
este un lot mic și o pâlnie sep mare, vă puteți asuma riscul. De asemenea, este nevoie de o agitare foarte bună
aici.
Luați stratul uleios și începeți să îl distilați sub vid maxim.
Luați produsul distilat și amestecați-l cu o cantitate dublă de alcool, metanol, acetonă,
sau ce credeți că este mai bun. Acum luați 20% H2S04 și adăugați-l încet până când p H este 7 . Dacă ați
ați adăugat prea mult H2S04, aduceți pH-ul înapoi cu niște leșie.
Acum filtrați produsul și lăsați-l să se usuce. Loturile mari au nevoie de mult timp pentru a se usca, așa că oamenii de aici
le pun într-o centrifugă. Luați un cearșaf mare, puneți lotul în el și lăsați-l să se rotească. (Fiți atenți
cu scânteile și alte asemenea')
timp.
În loc de formamidă, puteți folosi și fonnatul de amoniu. Nu aveți nevoie de acid formic aici.
Acum încerc să fac reacția doar cu amoniac, dar încă mai lucrez la asta.
Dacă aveți întrebări, scrieți-mi și întrebați. Continuați să lucrați bine și să aveți un