- Reaction score
- 14
Ahoj všetci u krásne duše bbgate
Mám niekoľko informácií spolu s otázkami týkajúcimi sa syntézy MDMB-4en-PINACA // Methyl 3,3-dimethyl-2-(1-(pent-4-en-1-yl)-1H-indazol-3-carboxamido)butanoate // C20H27N3O3 // Cas no. 2504100-70-1 (tiež hovorovo a nesprávne známy ako 5cl-adb-a alebo jednoducho "5CL").
Zápis syntézy, ktorú sledujem, nechám na konci tohto príspevku. Mám aj upravené váhy na 50 g, 100 g a 500 g, ktoré mi môžete v prípade záujmu poslať PM.
Na okraj: ADB-BUTINACA sme úspešne syntetizovali veľké množstvo krát podľa takmer identického postupu, len sme nahradili 5-bróm-1-pentén 1-brómobutánom a inou hlavnou zložkou, ktorej identitou si nie som celkom istý.
S kryštalizáciou ADBB neboli absolútne žiadne problémy, stačilo obsah reakcie vyliať do ľadovej vody. Z rozhovorov, ktoré sme počuli o ťažkostiach iných, sa obávame, že to môže byť väčší problém pri syntéze MDMB-4en-PINACA.
Všeobecné informácie môžu, ale nemusia byť správne:
Informácie o mechanizme:
Moje otázky:
Pred mojimi otázkami o rôznych reakčných podmienkach a množstvách činidiel by som veľmi ocenil akékoľvek opravy alebo upozornenia týkajúce sa môjho vyššie uvedeného chápania ^ od kohokoľvek, kto má predstavu, o čom hovorí (na rozdiel odo mňa, lol).
Zložky:
Hlavnou zložkou je pravdepodobne MDMB-INACA alebo N-metyl-1H-indazol-3-karboxamid
Upozornenie: DMF aj 5-bróm-1-pentén rozpúšťajú veľa plastov - preto sa držte ďalej od plastov
①. Hlavná zložka, 1 kg (3,456 mol)
②. DMF, 2,5 litra
③. Uhličitan draselný, 720 g (5,2 mol)
④. 5-bróm-1-pentén, 515 g alebo 410 ml (3,455 mol)
Kroky:
Do reakčnej banky pridajte ①②③, zapnite miešanie a zahrejte na 60-70 °C.
Pomaly pridávajte ④ v priebehu 1 hodiny, reagujte ďalšie 2-3 hodiny, potom vypnite miešanie a ochlaďte na izbovú teplotu
Ako získať hotový produkt:
Ak skončíte s olejovým finálnym produktom, môžeme vám v prípade potreby pomôcť s jeho výrobou z kryštálov, ale olej bude rovnako dobre fungovať aj na c-liquidy / výrobu sprejov alebo roztoku na namáčanie papiera. Druhý spôsob extrakcie uvedený nižšie je pokročilejší, ale zanechá vám kryštály korenia najvyššej čistoty.
Druhá metóda extrakcie (extrakcia rozpúšťadlom, vákuová destilácia, rekryštalizácia):
Použitím tejto druhej metódy získate produkt bez väčšiny nečistôt. Nečistoty, ktoré zostali pri prvej extrakčnej metóde, sú väčšinou len malé množstvo 2-substituovaných nečistôt a tie neovplyvnia celkovú kvalitu alebo toxicitu výrobku.
Jediná literatúra, v ktorej sa mi podarilo nájsť niečo podstatné o informáciách o syntéze tejto zlúčeniny, je tento článok: https: //sci-hub.ru/https://doi.org/10.1002/dta.3037 ||
"Podrobenie kyseliny 1-(pent-4-en-1-yl)-1H-indazol-3-karboxylovej (43, 230 mg,1,00 mmol, 1,00 ekviv.) a metyl (S)-2-amino-3,3-dimetylbutanoát hydrochloridu (200 mg, 1.10 mmol, 1,10 ekviv.) podľa všeobecného postupu A poskytol po prečistení bleskovou chromatografiou (hexán:EtOAc 95:5 až 85:15) 12 ako bezfarebnú nízko topiacu sa tuhú látku (246 mg, 57 %). Rf 0,49 (hexán:EtOAc 80:20);
Kde všeobecný postup A je nasledovný: K roztoku príslušnej karboxylovej kyseliny (0,50 mmol, 1,00 ekv.) v DMF (2 ml) sa pridal príslušný amín alebo príslušná hydrochloridová soľ (0,55 mmol, 1,10 ekv.), HOBtH2O
(84,2 mg, 0,55 mmol, 1,10 ekviv.), EDCHCl (144 mg, 0,75 mmol, 1,50 ekviv.) a trietylamín (0,28 ml, 2,00 mmol, 4,00 ekviv.). .
Vzniknutá suspenzia sa miešala pri teplote okolia 24 h, potom sa pridala H2O (18 ml) a EtOAc (20 ml) a vrstvy sa oddelili. Vodná fáza sa extrahovala EtOAc (3 × 30 ml) a spojené organické látky sa premyli H2O (3 × 30 ml) a soľankou (30 ml), vysušili (MgSO4), prefiltrovali a rozpúšťadlo sa odparilo za zníženého tlaku. Surové produkty sa prečistili bleskovou chromatografiou."
Ospravedlňujem sa za taký dlhý príspevok, chcel som byť vyčerpávajúci so všetkými informáciami, ktoré som poskytol, a s otázkami, ktoré mám. Dúfam, že ktokoľvek, koho to zaujíma, nemal problémy s prelúskaním! Ak áno, dajte mi vedieť a ja urobím nejaké úpravy
.Neskôr pripravím niekoľko príspevkov o tom, ako vyrábať céčkové kvapaliny, spreje, namáčacie roztoky a ako vyrábať silné, čisté papiere, ktoré sa dostanú do zariadení. Mám komplexné informácie o tom, ako môžete posielať knihy z amazonu, barnes & noble, miestnych kníhkupectiev atď. Ak chcete tieto informácie hneď, napíšte mi na session messenger - ID: 057752929f128c5fc14fc80a527f7696a9b2b6f53cdcc933fad65a1746bbb0186a
Pamätajte si všetci... TEN, KTO OVLÁDA SPIŠ, OVLÁDA VŠETKO!
Mám niekoľko informácií spolu s otázkami týkajúcimi sa syntézy MDMB-4en-PINACA // Methyl 3,3-dimethyl-2-(1-(pent-4-en-1-yl)-1H-indazol-3-carboxamido)butanoate // C20H27N3O3 // Cas no. 2504100-70-1 (tiež hovorovo a nesprávne známy ako 5cl-adb-a alebo jednoducho "5CL").
Zápis syntézy, ktorú sledujem, nechám na konci tohto príspevku. Mám aj upravené váhy na 50 g, 100 g a 500 g, ktoré mi môžete v prípade záujmu poslať PM.
Na okraj: ADB-BUTINACA sme úspešne syntetizovali veľké množstvo krát podľa takmer identického postupu, len sme nahradili 5-bróm-1-pentén 1-brómobutánom a inou hlavnou zložkou, ktorej identitou si nie som celkom istý.
S kryštalizáciou ADBB neboli absolútne žiadne problémy, stačilo obsah reakcie vyliať do ľadovej vody. Z rozhovorov, ktoré sme počuli o ťažkostiach iných, sa obávame, že to môže byť väčší problém pri syntéze MDMB-4en-PINACA.
Všeobecné informácie môžu, ale nemusia byť správne:
- 1-alkylový reťazec sa pridáva k MDMB-INACA prostredníctvom nukleofilnej substitúcie
- MDMB-INACA (pôsobí ako substrát, nukleofil, ktorý nahradí atóm brómu) reaguje s 5-bróm-1-penténom (pôsobí ako elektrofil) v prítomnosti uhličitanu draselného (pôsobí ako báza v tejto reakcii, poskytuje hydroxidové ióny (OH-) potrebné na substitúciu)
- Táto reakcia prebieha v polárnom aprotickom rozpúšťadle, N,N-dimetylformamide (DMF)
- 5-bróm-1-pentén: táto zlúčenina slúži ako elektrofil - atóm uhlíka viazaný na bróm je elektrónovo deficitný a hľadá elektrónovo bohaté činidlá, s ktorými by reagoval
- Nukleofilný útok OH- na medziprodukt karbokacionu vedie k substitúcii brómu v MDMB-INACA
- Konečný produkt vzniká nahradením brómu pent-4-en-1-ylovou skupinou z 5-bróm-1-penténu
Informácie o mechanizme:
- Celkový mechanizmus je nukleofilný substitučný proces (SN1), nižšie som uviedol kroky, ktoré by podľa mňa mali nasledovať:
- Vznik karbokacionu: 5-bróm-1-pentén prechádza heterolytickým štiepením väzby C-Br, pričom vzniká medziprodukt karbokacion
- Nukleofilný útok: MDMB-INACA (nukleofil) útočí na elektrofilný uhlík karbokacionu - bróm je nahradený pent-4-en-1-ylovou skupinou z 5-bróm-1-penténu
Moje otázky:
Pred mojimi otázkami o rôznych reakčných podmienkach a množstvách činidiel by som veľmi ocenil akékoľvek opravy alebo upozornenia týkajúce sa môjho vyššie uvedeného chápania ^ od kohokoľvek, kto má predstavu, o čom hovorí (na rozdiel odo mňa, lol).
- Vidím rôzne reakčné teploty, od 60 do 80 °C, spolu s rôznym reakčným časom, od 2 do 5 hodín celkového miešania pri týchto teplotách.
- Vie niekto, aké sú ideálne podmienky pre túto reakciu?
- Uhličitan draselný je veľmi nerozpustný v DMF, aspoň pri izbovej teplote (lit hovorí, že rozpustnosť je 7,5 g K2CO3 na 1000 ml DMF pri 25 °C), ale tiež som si všimol pri vykonávaní mnohých syntéz ADB-BUTINACA, že veľká časť k2co3 zostáva nerozpustená počas celej reakcie aj pri 80-90 °C
- Zdá sa, že syntézy adbb fungujú dobre aj bez toho, aby bol K2CO3 úplne rozpustený.
- Myslel som si, že výťažok by sa mohol zlepšiť, keby bol K2CO3 úplne rozpustený v roztoku, ale možno to nie je potrebné
- Nemalo by rozpustenie k2co3 význam len vtedy, ak by pôsobil len ako čistič, čo, ak sa nemýlim, nie je hlavnou funkciou k2co3 v tejto reakcii?
- Vidím rôzne rozsahy množstva rozpúšťadla (2-3 l DMF), množstva 5-brómu (465 g - 515 g) a množstva k2co3 (700 g - 856 g)
- použitie ekvimolárnych množstiev MDMB-INACA a 5-bróm-1-penténu by malo znamenať použitie približne 515 g 5-brómu na kg MDMB-INACA (cca 3,5 mol) - mám použiť molárny prebytok 5-brómu, prebytok MDMB-INACA, alebo je ekvimolárny v poriadku?
- mal by som sa prikloniť skôr k 2 alebo 3 litrom DMF?
- ovplyvní reakciu veľký prebytok k2co3? 700 g je už značný molárny prebytok (približne 5,2 mol), viem, že prebytok zvýši rýchlosť reakcie tým, že poskytne viac hydroxidových iónov, ale čo možnosť konkurenčných eliminačných reakcií alebo zmena regioselektivity reakcie?
- Nebude voda narušovať reakciu? Je použitie bezvodého k2co3 / DMF veľmi dôležité?
- Videl som, že niektorí mali problémy s kryštalizáciou konečného produktu, pričom boli schopní získať olejovité zvyšky len pri použití ľadovej vody na záverečný krok kryštalizácie priamo z reakčnej zmesi (metóda 1, ktorú vidíte v mojom zápise nižšie), na rozdiel od dvojnásobnej extrakcie DCM, koncentrácie do sucha vo vákuu a rekryštalizácie z bezvodého etanolu (metóda 2) - podarilo sa niekomu z vás získať pevný produkt z prvej metódy? (postupy sú opísané v mojom texte nižšie)
- Viem, že mnohé čínske laboratóriá prestali vyrábať hlavnú zložku MDMB-INACA, hoci sa zdá, že dodávateľ, s ktorým spolupracujem, ju ponúka, hoci nechce uviesť žiadny názov IUPAC alebo Cas č. pre ňu. Je pravdepodobné, že mi v skutočnosti predávajú úplne iný prekurzor ako MDMB-INACA, ktorý stále funguje na výrobu noidu týmto postupom?
- Nakoniec, moja posledná otázka sa týka komentára v nasledujúcom vlákne: https: //bbgate.com/threads/5cl-synthesis-kits-china.1247/
- užívateľ /u/BackstagePanther uvádza nasledovné: "Máte pravdu, že reakciou s 5-bróm-1-penténom vzniká 5cl, ktorý sa nedá vykryštalizovať, a ja som uviedol, že som ten istý prekurzor zreagoval s 1-bróm-5-fluórpentánom a získal som silnejší produkt, a predpokladám, že ide o 1971007-89-2, S-izomér (prípadne racemickú zmes)"
- Moja otázka znie, či by nahradením 5-bróm-1-penténu 1-bróm-5-fluórpentánom nevznikol 5F-MDMB-PICA? (toto mi povedal čínsky predajca)
Zápis postupu syntézy
Zložky:
Hlavnou zložkou je pravdepodobne MDMB-INACA alebo N-metyl-1H-indazol-3-karboxamid
Upozornenie: DMF aj 5-bróm-1-pentén rozpúšťajú veľa plastov - preto sa držte ďalej od plastov
①. Hlavná zložka, 1 kg (3,456 mol)
②. DMF, 2,5 litra
③. Uhličitan draselný, 720 g (5,2 mol)
④. 5-bróm-1-pentén, 515 g alebo 410 ml (3,455 mol)
Kroky:
Do reakčnej banky pridajte ①②③, zapnite miešanie a zahrejte na 60-70 °C.
Pomaly pridávajte ④ v priebehu 1 hodiny, reagujte ďalšie 2-3 hodiny, potom vypnite miešanie a ochlaďte na izbovú teplotu
Ako získať hotový produkt:
- Celú reakčnú zmes za stáleho miešania nalejte do ľadovej vody a pomaly ju pridávajte (aspoň dvojnásobné množstvo ľadu ako vody, napr. pre 8 kg ľadu : 2 kg vody). Získaný prášok je hotový výrobok.
- Vylovte veľké kusy vykryštalizovaného hotového produktu a odložte ich bokom, potom celú reakčnú zmes ľadu a vody nalejte do filtračného vrecka (funguje aj 300-oká), aby ste zachytili zvyšok produktu.
- Výrobok, ktorý ste odložili bokom, vložte do sieťového vrecka spolu s výrobkom, ktorý sa už nachádza vo vrecku z filtrácie, ktorú ste práve vykonali, a potom celý hotový výrobok zalejte ďalšou ľadovou vodou, aby sa zmyli všetky prebytočné nečistoty.
- Reakčnú zmes ľadovej vody môžete umiestniť do chladničky na niekoľko hodín alebo na noc, môže sa vykryštalizovať viac produktu.
- Niektorí ľudia pevne zaviažu sieťové vrecko a preženú ho cez práčku/sušičku bez ohrevu, aby sa vysušilo, iní umiestnia výrobok do vákuového exikátora, aby sa vysušil vo vákuu, a väčšina jednoducho rozdrví výrobok na jemné kúsky a nechá ho vyschnúť na vzduchu.
Ak skončíte s olejovým finálnym produktom, môžeme vám v prípade potreby pomôcť s jeho výrobou z kryštálov, ale olej bude rovnako dobre fungovať aj na c-liquidy / výrobu sprejov alebo roztoku na namáčanie papiera. Druhý spôsob extrakcie uvedený nižšie je pokročilejší, ale zanechá vám kryštály korenia najvyššej čistoty.
Druhá metóda extrakcie (extrakcia rozpúšťadlom, vákuová destilácia, rekryštalizácia):
- Po ochladení reakčnej zmesi na izbovú teplotu pridajte do roztoku 2-násobné množstvo vody a za stáleho miešania počas 10 - 20 minút pridajte 1 l dichlórmetánu (DCM).
- Vypnite miešanie a nechajte zmes stáť 15 minút, vznikne vrstva oleja a vrstva vody. Ďalší krok je najjednoduchší pomocou veľkého oddeľovacieho lievika.
- Nalejte vodnú vrstvu do inej nádoby, pridajte do nej 800 ml DCM a miešajte 10 - 20 minút (alebo pretrepávajte separačný lievik s častým odvzdušňovaním, ak používate separačný lievik), potom vypnite miešanie alebo prestaňte pretrepávať a nechajte stáť 15 minút, potom odstráňte vodnú vrstvu, čím získate ďalšiu vrstvu organického oleja
- Spojte dve olejové vrstvy, pridajte polovicu množstva vody (1:2 - voda : olej) a miešajte 10 minút, potom vypnite miešanie a nechajte 30 minút odstáť. Nakoniec odstráňte vrstvu vody.
- Vezmite olejovú vrstvu (obsahuje produkt) a destilujte ju vo vákuu (znížený tlak, aby ste ju neprehriali). Týmto postupom skoncentrujete olej (produkt) vo varnej banke a z tohto oleja získate DCM ako prvú varnú frakciu.
- Odvážte hmotnosť oleja získaného pri destilácii a potom za stáleho miešania pridajte 1,5-násobok hmotnosti bezvodého etanolu (malo by to byť takmer 1,5 kg etanolu). Ak je miešanie ťažké, zmes mierne zahrejte.
- Uvedený roztok vložte na 2 dni do mrazničky - v prvý deň mrazenia tento roztok premiešajte. Etanol nezmrzne, pretože jeho teplota mrazenia je nižšia ako -100 °C, čo je oveľa menej ako teplota mrazenia v bežnej mrazničke.
- Vyberte roztok z mrazničky, bude tam hŕba vykryštalizovaného konečného produktu. Na odfiltrovanie pevnej látky použite filtračnú tkaninu s 300 okami a vysušte ju prirodzene alebo vo vákuu, aby ste získali hotový kryštálový korenie
Použitím tejto druhej metódy získate produkt bez väčšiny nečistôt. Nečistoty, ktoré zostali pri prvej extrakčnej metóde, sú väčšinou len malé množstvo 2-substituovaných nečistôt a tie neovplyvnia celkovú kvalitu alebo toxicitu výrobku.
Jediná literatúra, v ktorej sa mi podarilo nájsť niečo podstatné o informáciách o syntéze tejto zlúčeniny, je tento článok: https: //sci-hub.ru/https://doi.org/10.1002/dta.3037 ||
"Podrobenie kyseliny 1-(pent-4-en-1-yl)-1H-indazol-3-karboxylovej (43, 230 mg,1,00 mmol, 1,00 ekviv.) a metyl (S)-2-amino-3,3-dimetylbutanoát hydrochloridu (200 mg, 1.10 mmol, 1,10 ekviv.) podľa všeobecného postupu A poskytol po prečistení bleskovou chromatografiou (hexán:EtOAc 95:5 až 85:15) 12 ako bezfarebnú nízko topiacu sa tuhú látku (246 mg, 57 %). Rf 0,49 (hexán:EtOAc 80:20);
Kde všeobecný postup A je nasledovný: K roztoku príslušnej karboxylovej kyseliny (0,50 mmol, 1,00 ekv.) v DMF (2 ml) sa pridal príslušný amín alebo príslušná hydrochloridová soľ (0,55 mmol, 1,10 ekv.), HOBtH2O
(84,2 mg, 0,55 mmol, 1,10 ekviv.), EDCHCl (144 mg, 0,75 mmol, 1,50 ekviv.) a trietylamín (0,28 ml, 2,00 mmol, 4,00 ekviv.). .
Vzniknutá suspenzia sa miešala pri teplote okolia 24 h, potom sa pridala H2O (18 ml) a EtOAc (20 ml) a vrstvy sa oddelili. Vodná fáza sa extrahovala EtOAc (3 × 30 ml) a spojené organické látky sa premyli H2O (3 × 30 ml) a soľankou (30 ml), vysušili (MgSO4), prefiltrovali a rozpúšťadlo sa odparilo za zníženého tlaku. Surové produkty sa prečistili bleskovou chromatografiou."
Ospravedlňujem sa za taký dlhý príspevok, chcel som byť vyčerpávajúci so všetkými informáciami, ktoré som poskytol, a s otázkami, ktoré mám. Dúfam, že ktokoľvek, koho to zaujíma, nemal problémy s prelúskaním! Ak áno, dajte mi vedieť a ja urobím nejaké úpravy
.Neskôr pripravím niekoľko príspevkov o tom, ako vyrábať céčkové kvapaliny, spreje, namáčacie roztoky a ako vyrábať silné, čisté papiere, ktoré sa dostanú do zariadení. Mám komplexné informácie o tom, ako môžete posielať knihy z amazonu, barnes & noble, miestnych kníhkupectiev atď. Ak chcete tieto informácie hneď, napíšte mi na session messenger - ID: 057752929f128c5fc14fc80a527f7696a9b2b6f53cdcc933fad65a1746bbb0186a
Pamätajte si všetci... TEN, KTO OVLÁDA SPIŠ, OVLÁDA VŠETKO!