Tento zápis je odpad.po prvé teplota s formamidom je príliš nízka 140-150 znie asi správne, ak používate mravčan amónny, ale formamid potrebuje vyššiu teplotu, ak si správne pamätám a po druhé N-Formylamfetamín je pevná hmota, nie kvapalina a prečo by ste sa ju snažili extrahovať z reakčnej zmesi úplne zbytočný krok, ktorý len poškodí vaše výťažky po tretie vaša hydrolýza je nesprávna používate 11l hcl to je šialené, aj keby ste mali 11 kg N-Formylamfetamínu, množstvo by bolo blízko 2,5 litra hcl nie 11l jeho 1:1 podľa molárnej hmotnosti, nie podľa objemu.Prečo všetko tak komplikujete Leuckart je jednoduchá refluxná hydrolýza a potom bazifikácia a potom destilácia parou, všetko v tom istom hrnci, takže nie sú potrebné žiadne extrakcie ani rozpúšťadlá, veľmi pochybujem, že ste niekedy robili túto reakciu, a ak ste ju robili, vaše výťažky sa blížia k nule, ak to robíte tak, ako hovoríte.Dobre, veselé Vianoce všetkým, idem spať, som opitý ako čert
↑View previous replies…
- Reaction score
- 18
Ak by ste spustili leukart pri teplote 140 150 s mravčanom amónnym, aj tak by sa rozložil len na formamid
- Reaction score
- 510
- Deals
- 5
n-formylamfetamín je mierne žltá olejovitá kvapalina
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 89
Išlo to do koša. Neviem, čo je, do čerta, s mojím Leuckartom. Čas reakcie 20 hodín, teplota: 150-160 C (formamid) a všetky činidlá boli v správnom množstve. Je to tým, že sa mi pokazilo magnetické miešadlo a nemiešam ho častejšie, alebo čím. Môj N-formyl amín je vždy čierny. Mám ho spáliť? A keď robím bázickú hydrolýzu, nevzniká veľa, ak vôbec nejaký plynný amoniak, takže môj N-formyl "amín" vôbec nie je amín?! Môže mi niekto pomôcť. Moje množstvo P2P bolo 8 gramov + ďalšie činidlá.