Safrol v skutočnosti nie je rastlina. Je to organická zlúčenina, ktorá sa v rôznom množstve nachádza v mnohých rastlinách. Presná metóda použitá na extrakciu safrolu závisí od zdroja.
V USA rastie strom Sassafras (Sassafras albidum) prirodzene približne od polovice Texasu po východné pobrežie. Na extrakciu sasafrasového oleja z kôry koreňa sa používa parná destilácia a olej obsahuje približne 75 - 85 % safrolu. Dočítal som sa tiež, že koreň Sassafrasu je zdrojom chuti koreňového piva. Názov "ROOT beer" teraz dáva oveľa väčší zmysel!
Safrol obsahuje veľa rôznych rastlín vrátane muškátového orieška a čierneho korenia, ale nie veľa z nich ho obsahuje toľko, aby to malo význam. Zdrojové rastliny, ktoré sa podľa mňa používajú najčastejšie, sú:
- Cinnamomum Burmannii pochádza z Číny a jeho výťažok je približne 95 % Safrolu.
- Ocotea odorifera pochádza z Brazílie a jej výťažnosť je približne 90 % safrolu
- Sassafras albidum pochádza z USA a jeho výťažnosť je približne 85
V závislosti od toho, čo sa snažíte dosiahnuť, pestovanie rastlín a ich lisovanie na olej nemusí byť najlepším spôsobom. Je to veľa práce pre niečo, čo si môžete kúpiť online. Počul som, že ľudia hovoria, že sasafrasový olej je ťažké nájsť, ale tam, kde žijem, je ľahko dostupný v obchodoch vrátane Walmartu. Tiež som ho videl na predaj na Amazon, Ebay a Etsy.
Nie som chemik, mám problém osladiť si Kool-Aid, ale videl som aspoň pár spôsobov, ako premeniť ten čerstvo získaný Sassafrasový olej na nejaký slávny Safrole .
Metóda, ktorá sa mi zdala najjednoduchšia, pochádza z archívov Úľa. Ich postup spočíval v tom, že pred pokusom o extrakciu safrolu vyčistili sasafrasový olej od nečistôt. Po "vypraní" sasafrasového oleja závisí presný postup extrakcie od toho, koho sa pýtate, ale v podstate olej vložíte do mrazničky a potom odstránite kryštáliky Safrolu, ktoré sa objavia.
William Dampier spísal celý postup výroby MDMA od sasafrasového oleja a jeho postup spočíval v destilácii sasafrasového oleja. Podrobný zápis je tu:
Fóra>Technológie a analýza syntézy>Amfetamíny (fenyletylamíny)>Kompletná syntéza MDMA zo Sassafrasového oleja pomocou Al/Hg