Pozdravy - som samozvaný neoficiálny rezidentný asistent SnB.
Neviem, či ste pri štúdiu SnB príliš pátrali, pretože v určitom okamihu ste na mňa mali naraziť a osloviť ma ;]
Toto je v podstate jediná reakcia, ktorú robím už niekoľko mesiacov. Veľa úspechov, ešte viac neúspechov - zakaždým robím niečo iné a snažím sa optimalizovať postup. Môžem vám pomôcť povedať, ako to dostať na správnu cestu a dosiahnuť úspešné zníženie. Veci, ktoré treba zvážiť, zapamätať si, hľadať a dávať si kurva pozor. Vzhľadom na autonómnu a umeleckú povahu tejto konkrétnej úlohy je prekvapivo temperamentná a ťažko ju zvládnete, ak nemáte správne vedomosti/pochopenie - napriek improvizačnej voľnosti a možnosti substitúcie je stále veľa vecí, ktoré nebudú fungovať, a ešte viac sa ich pokazí.
S dobrými podmienkami/zásobami sa to dá pomerne ľahko zvládnuť, ak viete, čo robíte. Takisto to nie je ani z polovice také nebezpečné, ako to všetci prezentujú. Nepohodlňujte sa však, kurva! Jeden chlapík hovorí, že to robí vo svojej spálni v boxerkách atď - neviem, ako to je... ale ja mám k tejto úrovni sebavedomia dosť blízko. Môžete to robiť kdekoľvek, kde to môžete bezpečne ventilovať. Po tom, čo som povedal, osobné ochranné prostriedky nie sú potrebné, ale nebuďte idiot ako ja. Pomáha však mať nejaké rukavice - najmä keď sa živíte prácou s rukami, v podstate všetko sa dostáva do rezných/odreninových miest a pekelne to páli - niekedy sa neviete dostať k umývadlu dostatočne rýchlo a umývanie rúk tiež nie vždy pomôže. Poznajte svoje kyseliny a zásady a spôsob ich neutralizácie a majte ich v podstate na dosah.
Nechcem kopať do mŕtveho koňa, takže nebudem opakovať nič, čo som už predtým napísala. Už som však povedal, že existuje príspevok od bb užívateľa Douda, ktorý robí dobrú reklamu tomu pôvodnému receptu. Ďalšie PDF od iného bb užívateľa, ktoré "Flatline nenapísal" - toto mi naozaj pomohlo prísť na to/vyriešiť problémy. Je tam aj video alebo dve SnB - varenie pod kontrolou orgánov činných v trestnom konaní v 2-litrovej fľaši. Tiež na Hamiltons Pharma.. - "ako nevariť pervitín" - napísal som svoj príbeh o úspechu SnB ako akýsi kľúč, ktorý spája všetky tieto zdroje a dáva im praktický zmysel. Nebolo to myslené ako samostatný recept/návod. Na všetko som prišiel až pri druhom varení s tými informáciami, ktoré som navrhol, ako totálny noob bez akéhokoľvek chemického vzdelania/skúseností okrem prelistovania "chem for dummies" asi pred 15 rokmi, takže sa nevzdávajte - nie je to ťažké. Len som naozaj študoval a dával pozor a bol som odhodlaný to urobiť. Samozrejme, nie každý hrá s rovnakým balíkom. Len si pamätajte, že keď sa zaoberáte efedrínom/pseudoefedrínom, jeho premena na pervitín je takmer výlučne "jednostupňová redukcia", ak sa SnB varí pomocou Li/Al alebo RP/I2 - výsledok je rovnaký. V budúcnosti sa však budem prikláňať k metóde RP/I2 kvôli možnosti ľahšej kontroly celého procesu.
Navrhnem toľko: Táto reakcia sa bude výrazne líšiť v závislosti od: použitých tabletkách, spôsobe/čištení.
Ako bolo všetko pridané do RV (poradie atď.)
Riadenie RV počas reakcie (najmä na začiatku) ((snažte sa ho nechať na pokoji!))
Rozpúšťadlá? Éter/aromatické/alifatické alebo zmes ? Dôkladnosť pri čistení/sušení - premytie vodou/slaným roztokom a sušenie pomocou Mg2SO4
pred a po určitých krokoch.
Odporúča sa použiť extra NaOH. 1/4 AA Li pásika na krabičku je stechiometricky viac ako dosť na redukciu nášho pseudo na meth - rád pridávam trochu viac Li asi 3/4 alebo celý AA batériový pásik na kompenzáciu prípadných strát alebo možno ak by reakčný čas nebol dostatočný.
Používam 1,5 l fľašu - nemusím ju odvzdušňovať ani otvárať, kým nie je hotová.
Ak chcete zaručený úspech, nájdite si niečo, čo funguje, a držte sa toho do bodky! Snažil som sa optimalizovať a inovovať, takže som urobil veľa chýb a zničil veľa dávok, keď som sa hral s rôznymi prísadami/množstvami a snažil sa vynechať niektoré kroky atď.
Moja rada? Neponáhľajte sa a robte všetko správne a poriadne. Prekryštalizujte svoje pseudo FFS, viete, čo mám na mysli? Urobte všetko navyše a zvyknite si na to. Vaše zručnosti a výrobok tým neutrpia, sľubujem! Neviem, čo presne robíte zle, takže nemôžem nič navrhnúť, čo sa týka vašich metód/zložiek, všetko vyzerá dobre.
Viem, že sú to jemnejšie body reakcie, ktoré nie ste schopný stráviť, Ak by ste chceli, môžete mi napísať DM a môžeme to vyriešiť.