Pokiaľ viem, ani pri platbe kreditnou kartou vaša banka nevidí, čo presne ste si objednali a od ktorého predajcu za predpokladu, že trhovisko alebo poskytovateľ platby (webové portály tretích strán, ktoré niektoré webové stránky používajú na spracovanie platby, zvyčajne ste presmerovaní na samostatnú stránku, kde zadávate údaje o kreditnej karte) neposkytujú tieto dobrovoľné dodatočné informácie, ktoré nie sú potrebné na uskutočnenie platby. Trhy ako Ebay alebo spravidla akékoľvek trhy čínskeho pôvodu ich neposkytujú. Ak si tam objednáte, platba sa najprv odošle na účet, ktorý vlastní trhovisko, a potom ju prepošle predajcovi, čo znamená, že ak si objednáte niečo "podozrivé", napríklad chemikálie, vaša banka nemôže vidieť, že ste si v skutočnosti objednali chemikálie, len to, že ste si objednali niečo z Ebay.
Balenie je však na predajcovi! Objednávanie nelegálnych vecí je riskantné najmä vtedy, keď balík počas prepravy prekračuje jurisdikciu (keď balík putuje z EÚ do USA alebo naopak), v takom prípade ho kontrolujú colníci. Ak je na etikete uvedený názov nezákonnej chemikálie, zabavia ju. To isté platí, ak ju rozpoznajú alebo obsah balíka vyzerá pri skenovaní všeobecne podozrivo. Napriek tomu podľa mojich skúseností sú predajcovia chemikálií celkom dobrí v označovaní balíkov ako niečo iné, aby sa vyhli podozreniu. Robia to dokonca aj v prípade legálnych chemikálií. Ak sa vyhnete vyslovene podozrivým predajcom a trhoviskám, malo by sa vám dariť. Môžete sa opýtať na tomto fóre, zvyčajne niekto, kto si už odtiaľ objednal, môže overiť legálnosť. Ja sám nikdy neobjednávam chemikálie z miest mimo mojej všeobecnej jurisdikcie a nikdy som kvôli tomu nemal problém.
Nechcem sa do vás navážať pre niečo také nepodstatné, ale chemikálie, ktoré ste spomenuli, nie sú "prekurzory". Prekurzor je chemická látka, ktorá je základným stavebným prvkom pri konečnej alebo predposlednej syntéze (zloženia pozostávajúceho z funkčných skupín a atómov usporiadaných spôsobom, ktorý je priamo použiteľný pri syntéze nezákonných zlúčenín). Prekurzor sa vo všeobecnosti mení, (rozširuje alebo redukuje), aby sa získala nelegálna zlúčenina. Veci ako NaOH alebo IPA sú rozpúšťadlá, ktoré len vytvárajú podmienky potrebné na reakciu prekurzora. Na rozdiel od prekurzorov sú zvyčajne zameniteľné a poskytujú rovnaký alebo blízky výsledok. Takéto rozpúšťadlá s mimoriadne širokou škálou aplikácií sú zvyčajne legálne a úplne nepodozrivé. Zo skúseností odporúčam vždy si pripraviť vysvetlenie legitímneho použitia akejkoľvek chemickej látky, ktorú si objednáte. Aj keď ste potom podozrivý, môžete sa vyhnúť trestnému stíhaniu, ak to bude vyzerať, že ste ich použili legitímne.
Som rád, že je medzi nami ďalší tajný chemik. Užite si jazdu. Odhadom z vašich otázok usudzujem, že na tejto ceste práve začínate, takže ako priateľskú radu očakávajte, že sa niečo poserie. Nemyslite si, že sa vyhnete všetkým chybám alebo následkom. Ak nemáte nereálne očakávania, nemôžete byť sklamaní, ako hovorím.