- Reaction score
- 32
Ok, krok 3 - pridal som roztok NaOH zohriaty na 50c a vložil do mag Stir po 6 hodinách bola v mojom rbf hustá takmer pevná krémová kaša. Pridal som DCM a objavili sa dve vrstvy. Najprv som sa veľmi tešil!!! Keďže krémová hustá vrstva sedela na dne a myslela som si, že čírejšia vrstva sú dobroty extrahované DCM, bola na vrchu. Nie nie nie nie..... Mliečna hustá vrstva bola DCM. S istotou viem, že keď odstránim DCM, nebudem mať žltý číry olej alias p2p.
@HEISENBERG
Preskúmal váš tím tento postup pred zverejnením. Zdá sa, že odborníci o tomto postupe mlčia. Bolo by pekné získať nejakú podporu na metódu, ktorú váš tím zverejnil.
Ok, takže sa pokúsim o destiláciu na krémovej kaši a uvidíme, čo z toho vznikne.
@HEISENBERG
Preskúmal váš tím tento postup pred zverejnením. Zdá sa, že odborníci o tomto postupe mlčia. Bolo by pekné získať nejakú podporu na metódu, ktorú váš tím zverejnil.
Ok, takže sa pokúsim o destiláciu na krémovej kaši a uvidíme, čo z toho vznikne.
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 88
Stačí použiť vlastnú metódu, ktorá je: Zahrievajte MEK a benz, s kyselinou chlorovodíkovou: 90-110 C, 3-5 hodín.
Potom dajte 10 % roztok KOH a okamžite sa objavia kryštály. Zbavte sa vody. Dajte ich do mrazničky. Zbavte sa oleja. Čisté, biele kryštály. ...ste vítaní!
Potom dajte 10 % roztok KOH a okamžite sa objavia kryštály. Zbavte sa vody. Dajte ich do mrazničky. Zbavte sa oleja. Čisté, biele kryštály. ...ste vítaní!
↑View previous replies…
- Language
- 🇬🇧
- Reaction score
- 0
Roztok MPB už mám a chcel by som získať kryštály bez destilácie. Adolová kondenzácia sa uskutočnila prostredníctvom kyslej plynnej reakcie. Myslíte si, že ak sa do roztoku Benz + MEK zavedie kyselina prostredníctvom splyňovania a zahrieva sa na 90 - 110 °C počas 3 - 5 hodín a pred pridaním 10 % KoH sa premyje hcl, existuje možnosť okamžitého vyzrážania kryštálov? Je dôležité zmraziť roztok, aby sa získali kryštály, a aké sú vaše merania činidla.