Ahoj Patton, tvoja odpoveď ma prekvapila, pretože som si myslel, že odporučíš membránové čerpadlo, ale zároveň mi pripomenula problém, prečo som opustil myšlienku použitia vodných čerpadiel. Skúsil som zostrojiť niekoľko rôznych verzií podľa videa Nil Red, ale keď bolo čerpadlo naozaj silné, dochádzalo k spätnému nasávaniu, pretože ´venturiho adaptér´ (neviem správny názov) nedokázal posúvať vodu dopredu a tá sa pomaly hromadila vo vnútri adaptéra a potom sa dostala do banky. Pravdepodobne to môžem vyriešiť jednosmerným adaptérom, ale keď som to skúšal, čerpadlo prestalo vytvárať podtlak (jednosmerný ventil mi pomohol len s tým, že sa mi do banky nedostala voda). Možno poznáte nejakú dobrú webovú stránku, ktorá vysvetľuje úskalia? Alebo mi len povedzte, prečo je to lepšie ako membránové pumpy, aby ste ma povzbudili k ďalšiemu pokusu
.
Mojím najväčším problémom s väčšinou čerpadiel je hluk, ktorý obmedzuje čas, kedy ich môžem používať. Ktorý typ je z tohto hľadiska najlepší? (Viem, že najtichšie by asi bolo len pripojiť adaptér na vodovodný kohútik, ale to by bolo dosť drahé na niekoľkohodinovú prevádzku a ani to nie je šetrné k životnému prostrediu.