Viete, nikdy som ani neuvažoval nad myšlienkou mechaniky extrakcie, ale vidím, že psilocín je veľmi dobre rozpustný v etanole a sotva rozpustný vo vode, takže ide o extrakciu na báze, pričom použitie alkoholu a zjavne by bolo zlou voľbou extrakčného rozpúšťadla (pre bázu), potom je tu psilocybín fosfátový ester, ten je rozpustný vo vode, sotva rozpustný v etanole a podľa viacerých spoľahlivých správ je stabilný a tvorí kryštály.
Predpokladám, že fumerát alebo iná kyslá soľ by boli tiež rozpustné vo vode a tvorili by kryštály, čo by bola extrakcia "priamo na kyselinu ". To vás núti premýšľať. Je zrejmé, že po dvoch ťahoch etanolom by ste chceli buď neutralizovať fosfát, alebo vykonať extrakciu vodou. Vždy som robil extrakciu vodou pri 3. ťahu a keď sa dostal do alkoholu, keď som ich spojil, urobil sa z toho mútny nevábny bahenný koktail.
TENTO RAZ som narazil na VEĽKÉ HALY veľkých smiechaviek (vtedy Gymnopilus spectacles, ale nedávno sa o tomto rode robilo veľa genetickej práce, ktorú som nečítal), ktoré sú aktívne v USA a modrajú sa na zeleno, ale európsky ekvivalent Gymnopilus junonius nie je aktívny. Každopádne som bol v tom čase chudobný, ale Gymnopilus sú notoricky známe horké, takže som ich sušil v dehydrátori a urobil som vodnú extrakciu na 45 gramov suchých ( eq. Na 1 libru čerstvých), pretože sa uvádza, že nie sú veľmi silné. Prvú hodinu som tam ležal na gauči s pocitom, akoby ma po celom tele bodali horúcimi štupľami, kým som si predsa len urobil poctivý trip rovnajúci sa 3-4 gramom cubensisu. Boli to ťažké časy. NESKUTOČNE mám o psilocybínových hubách viac negatívnych príbehov ako pozitívnych. Príliš som ich zneužíval. Brával som ich v utorok, sedel som doma, pil pivo a pozeral televíziu. V prvom roku, keď sa mi podarilo huby úspešne vypestovať, som tripol asi 75-krát. Odporúčam, aby ste si huby nechávali na špeciálne príležitosti, nanajvýš niekoľkokrát do roka.
Extrakcia je určite správna cesta. Príde na rad za 20 minút namiesto hodinového čakania. Huby majú vysoký obsah chitosanu, humrového panciera. Ktorý je ťažko stráviteľný a mohol by vám spôsobiť bolesť brucha alebo hnačku, čo je na nič, keď ste na tripe. Nejesť plodnice (niektorí hovoria sporokarpy) je skvelý plán. Veľa ľudí vyskúšalo kmene P.cubensis, ktoré sa dajú ľahko vypestovať, ale thr silnejšie drevomilné druhy sú oveľa tvrdšie a chutia hrozne. Akoby ste jedli vetvičky nasiaknuté mačacími močmi. Musíte mať naozaj chuť, aby ste zhltli pár gramov týchto